På vägen upp stannade vi vid Antens kapell. Det ligger avsides från all bebyggelse och uppfördes 1914 för att folket i skogsbygderna skulle få närmare till andlig spis. Kyrkan invigdes på midsommardagen 1915.
Naturligtvis var lite tid avsatt till geocaching. På Kinnekulle börjar det nu bli ont om gömmor vi inte har hittat. Men Kapten Fulskäggs Potatisklyftor fanns kvar. Vi har varit där tidigare men då var det för blött och halt för att kraka kring på stenhällarna i Gröneskog.
Uppgiften för att hitta slutgömman var att hitta mynt som var fastlimmade på berget i detta gamla stenbrott. Till vår hjälp hade vi bilder att jämföra med verkligheten i ett begränsat område. Det var fem stycken och det tog cirka tjugo minuter att finna alla. Efter att ha hittat alla mynt kunde vi genom en enkel matematikformel få fram koordinaterna till slutgömman med loggbok.
K är ute och tar månadens bild vid Örnekulla.
En blyg gullviva trotsar den lite svala våren.
Vi parkerade en stund vid Österplana för en promenad på heden. Granne stod en SAAB cab. En riktig entusiast som hade en modell av sin bil på instrumentbrädan.
Österplana kyrka från söder.
På väg till Martorpsfallet snubblade vi över några backsippor som kommit upp ur jorden.
Tilloppet till Martorpsfallet. Vattenflödet har minskat betydlig sedan vårt besök tre veckor tidigare.
Vi ställde oss för kvällen vid Turisthotellet vid Munkängarna. Alltmedan kinnekulletåget dundrade förbi och solen gick ner över Kållandsö knoppade vi in i Plåt-Tinas trygga famn.
På söndagsmorgonen tog vi oss en promenad in i i Munkängarna. Ramslöksblasten var i full gång och om några veckor börjar blomningen. Då lär vi knappast vara ensamma under strövtåget.
Emilie Högqvists paviljong skulle behöva lite underhåll.
Snart blommar det. Vänta bara!
Vi fortsatte sedan till Klyftamon, ett skogsområde öster om Götene. Det finns rätt mycket geogömmor där och vi cyklade efter en geotrail. Tyvärr var många blöta och dåligt underhållna så vi ledsnade strax.
Blåsippor tittade fram.
Vi passade på att fika vid Timmersdala kyrka.
På hemvägen tog vi en sväng in i Skara för att logga några kvarvarande geogömmor. En låg vid vattentornet som mäktigt reser sig över staden. Det blev lite av Pisa-torn i bakrutan på en bil.
Sista stoppet innan hemkomst gjorde vi i Borga som ligger SO om Tråvad. Här är det ett dämme i Lidan och vatten leds av till en kvarn/kraftstation. Efter det var det hemåt och avrusta Plåt-Tina. Med vår rutin går det numera på några minuter. 🚙💨