fredag 17 oktober 2014

Fredag 17 oktober 2014. Nostalgi i Mijas.

För drygt tio år sedan hyrde vi en lägenhet under fjorton dagar i Mijas. Denna bergsby ligger en halvmil upp i bergen från Fuengirola räknat.



Morgonpromenaden för att se soluppgången var lika vacker som dagarna innan. På väg till frukoststället passerade vi tivoliplatsen som nu var helt rensad från attraktioner. Eftersom detta egentligen är en husbilsblogg så måste det med minst en bild på hb. Den stora parkeringsplatsen har intagits av husbilar. Månne en bra ställplats?


Frukosten intogs på samma ställe som de första dagarna. Ägaren med vikingaintresse trollade fram nya läckerheter. En andalusisk specialité är rostade rollos med olivolja och krossad tomat, det smakade över förväntan gott.





Mijas som ligger högre och svalare än kusten har blivit en riktig turistfälla. Stadens hus var nu riktigt kritvita och hade fått ordentlig ansiktslyftning sen sist vi var här. Turistbussarna släpper av sina laster som åker häst- eller åsneskjuts och köper tingeltangel.


Vi sökte oss bort från turiststråken till det hus i utkanten där vi bodde. Här vid poolen och i skuggan i hörnet hade vi ljuva lata dagar.


Restaurangen i kvarteret bredvid bjöd på jättegod fisk som lagades av två riktiga matmorsor.



Selfie vid utsikten där Fuengirola syns i fonden.


En trevlig mijasbo med spelande raspig transistorradio i fickan ville visa utsikten. Språkförbistringen var total men vi enades om buena vista.


Vi köpte ett smycke av en man som hade mycket större behov av inkomster än handlarna i centrum.


En bild säger mer än tusen ord...


1 kommentar:

  1. Mange flotte bilder. Liker spesielt godt selfiene deres. Det er stilig. Håper dere har en flott tur.

    SvaraRadera