tisdag 31 oktober 2017

Lördag 28 oktober 2017. Höst, dags för vintervila med längtan till våren 2018.

Om några dagar går vi in i november. En oftast kall, mörk och regnig månad. Det har redan varit ett par frostiga nätter, men även många riktigt regniga dagar under oktober. Då känns det lite vemodigt att ringa till Per-Roland i Vittene och bestämma tid för att få ställa in Plåt-Tina i maskinhallen för vintern.


Per-Roland låg efter med plöjningen på grund av den blöta hösten så han fick övertalas en aning för att ta emot oss idag. Plåt-Tina är fixad och fin, nytvättad och vaxad, både insidan och utsidan är glänsande som när den var ny.


Tut-tut-tut-tut.. se upp när Plåt-Tina backar in i maskinhallen!


Så där ja, på plats lite smått inkilad mellan en husbil och ett par husvagnar. Himla tur att det fanns en skjutdörr som C kunde klämma sig ut genom. Torrbollen ställdes på plats och nyckeln överlämnades till Per-Roland.

Nu väntar några månaders väntan tills det är dags att återvända och vrida om nyckeln igen för ännu en säsong. I år har Plåt-Tina rullat totalt ca 1050 mil på vägar i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike och...Åland!


1 kommentar:

  1. Vi ønsker henne en god vinter og håper hun får en velfortjent hvil:) Hun kommer nok til å drømme om å rulle på ukjente landeveier under hele sine dype vintersøvn.

    SvaraRadera