tisdag 10 november 2020

Lör-söndag 7-8 november 2020. Premiär för Plåt-Tina att vara ute på tur i november.

November har gjort sitt intåg och för första gången på alla år har vi inte slutat att åka ut med Tina. Men vi bestämde oss innan att detta blir sista helgen innan hon får gå till vintervila.
Målet var Kinnekulle men vi hade ingen brådska dit, det gällde att ta vara på dagsljuset.





Första stoppet blev Nossebro. Inte den världsmetropol som drar stora besöksskaror. Möjligtvis under marknaden men absolut inte en gråkall novemberlördag. Men det fanns två Adventure Lab Caches att vandra runt på. Regnet hängde i luften och med kylslaget röda näsor knallade vi runt och besvarade frågorna.





När vi var klara fortsatte vi till Vara. Och där fanns det en ny lab-runda att gå. Vi passerade det pimpade stationshuset och konditori Nordpolen. Det blev inget handlat på kondiset, lite väl stimmigt där. I dessa tider får man hålla sig undan och på avstånd.



Geocachandet fortsätter. Här en nano vid Härjevads kyrka.





Vi dök in i en tät granplantering i skymningen. 
Och där var det så gediget mörkt att en stark ficklampa krävdes för att hitta gömman



Kristinedals fabriker ligger i Flians dalgång söder om Lidköping. Det var ett ullspinneri från 1840-talet vars nuvarande fabriksbyggnader ersatte de tidigare som brann ner. Dessa byggnader är från slutet av 1800-talet. Spinneriet med alla dess sidoverksamheter lades ner 1976. Numera finns det en omfattande fabriksförsäljning av tyger till kläder, möbler och gardiner. Här inne på området finns (så klart) en geogömma. Döm om vår förvåning när vi upptäckte att två personer satt och fikade på en bänk där i novembermörkret. De var säkert lika förvånade när vi dök upp.







Vi vaknade på söndagsmorgonen till gott väder på Kinnekulle. Vi tog en sväng för att titta på de flyende höstfärgerna innan vi tog oss tvärs över Kinneviken till...



...Spiken ute på Kållandsö. Ett fint litet fiskeläge med flera restauranger och försäljning av fisk i alla dess former. En av de lyxigare produkterna är löjrom. Och just denna söndag hade man höstöppet för att starta försäljningen av årets skörd. En hel del folk men det var god disciplin i köerna.





Vi var lite tidiga så vi tog en promenad runt viken väster om sjöbodarna.



Från Spiken är det bara ett stenkast till Läckö slott.





Plötsligt började himlen sluta sig igen och det blev åter det gråa novemberdiset.



Från Kållandsö körde vi nostalgivägen över Tun och vidare till Ås kyrka föra att besöka släktingar till C som vilar där.







Strax intill ligger Forshall i en krök av Nossan. Det finns lite promenadvägar och fikaplatser samt den smalaste gångbro vi någonsin sett.



Det här är vad vi fick med oss hem från Spiken. Gott tillsammans med hackad rödlök, smetana och rårakor eller toast. Och så lite bubblor till. Nu ska vi bara göra oss förtjänta av detta goda. 🚙💨




1 kommentar:

  1. Det ser ut som det ble en veldig fin siste tur med Plåt- Tina for denne sesongen. Nå kan hun slappe av og snart er dere ute på veiene igjen. Takk for mange fine bilder og informasjon om steder. Det er mange av de stedene dere har vært, som vi også vil besøke.

    SvaraRadera