onsdag 5 maj 2021

Fre 30 april - sön 2 maj 2021. Valborg, Första Maj och Götene levererar.

Vi har inte varit på Kinnekulle på ett bra tag och kände att det var dags för ett återbesök. På uppvägen gjorde vi ett stopp i Skara för att handla mat och gå en ny lab-runda i staden.



 Den betonade fem kulturhistoriska byggnader. Skara bôxer ingick inte men passerades ändå.





Från Skara for vi direkt upp till turisthotellet i Råbäck och dök in i Munkängarna för att kolla hur långt ramslöken kommit. Rätt många andra var ute i samma ärende, hur ska det då bli när blomningen börjar?







Lite bubbel sitter alltid gott och det fanns säkert någon milstolpe att fira. Natten var lugn men det var totalt sju bilar som stannade över. Tidigare har vi varit i stort sett själva men nu börjar det bli trångt lite var stans.





På söndagsmorgonen åkte vi den korta biten till Götene. Ett rekreationsområde med en hel del geogömmor lockade. Ett stopp gjordes vid Draktunneln. För några år sedan var ett gäng mexikanska muralmålare i Sverige som tillsammans med svenska kollegor utförde en del offentlig konst. Här är ett av resultaten. Det var trevligt att se att målningen hade skonats från kladdig graffiti.



Vi parkerade vid Klyftamostugan som är bas för ortens orienteringsklubb. Härifrån gick och cyklade vi i området.







Naturen har mycket vackert att bjuda på.



Nästa natt tillbringades vid Österplana. Efter en hel dag i skogen med mycket frisk luft var vi rätt så möra. Till middag blev det vegetariska biffar på bland annat vita bönor och mycket vitlök. Smakade riktigt gott. Och vad passar bättre till kvällsmaten än.....?





På morgonkvisten tog vi en promenad till Österplana kyrka. Den ligger mycket ensligt utan bebyggelse runt omkring och dess kyrkogård ligger cirka kilometern bort mot väster. I söder gränsar naturreservatet Österplana hed. Det ger en märklig och ödslig känsla att besöka platsen. 





Men våren hade kommit igång här, kastanjen knoppades och Gullvivan blommade.



Vi fortsatte sedan till Lidköping, här ett av de vackra husen i stadsparken. Nu för tiden inrymmer det ett idrottsmuseum.



Det finns bara en anledning för oss att leta upp ett bilvrak i skogen. Detta är de sorgliga resterna av en Volkswagen typ 3. Drygt två och en halv miljon exemplar producerades i flera varianter mellan 1961 och 1973. Uppgifter i bilen gjorde att vi kunde räkna fram positionen för finalgömman ett par kilometer därifrån.



Vi satsade eftermiddagen på att hitta några geocacher av typen Multi, allt för att K skulle kvalificera sig för att få logga en challenge på Öland som besöktes under påskveckan. Uppdraget gick bra! Vad det stod på minnesstenen? Något om den nedbrända kyrkan och att stenen restes under ofärdsår. Fast vi räknade antalet bokstäver, det var viktigast. Det var för övrigt i C:s  gamla barndomstrakter, Bjärby gamla kyrkplats.  🚐💨


1 kommentar:

  1. Fantastisk å se at dere reiser rundt, og opplever så mye fint. Dere kan likevel dra til samme plass og oppleve noe nytt hver gang. Takk for at vi får følge med dere.

    SvaraRadera