söndag 12 november 2023

Söndag 12 november 2023. Dags för Plåt-Tina 3.0 att krypa in till vintervilan.

Det har blivit dags att summera årets plåtissäsong och vi konstaterar att den har varit händelserik, minst sagt. 


I slutet av mars rullade Plåt-Tina ut från vinterförvaringen i Vittene. Vi hade planerat att resa norrut i början av sommaren för att se midvintersol och norra delarna av både Sverige, Norge och Finland. Allt det kom av sig när vintern inte ville ge sig i norr. Under de veckorna beslutade vi oss för att byta till en annan plåtis. Plåt-Tina hade rullat i tio år och det var dags.

Det fanns ingen anledning att deppa. Vi hade förmånen att kunna genomföra vår drömresa till Alaska. Den finns beskriven i tidigare blogginlägg så vi ska inte trötta ut våra läsare med onödiga upprepningar. Här är en bild på oss framför den enorma Hubbard Glacier, det var en upplevelse som vi sent kommer att glömma.


Och så båten då, den vi bodde på och färdades med från Vancouver upp utmed Alaskas kust och tillbaka. Bilden är tagen i Ketchikan.

Förra veckan var Plåt-Tina hos verkstadsdoktorn för diverse åtgärder och reparationer. Det största för dem att fixa var kylskåpet som nu har fått en ny kylmaskin. Bara att hoppas att det fungerar som det ska när vi drar igång till våren. 

I går städade och fejade vi både insida och utsida, känns gott att det är gjort nu. Till våren vill en bara ut och åk. 


I dag var det så dags att åka till Vittene och P-R (den dirigerande mannen på bilden) för att backa in Plåt-Tina i maskinhallen.

Summan av kardemumman är att vi har varit på resande fot en hel del under plåtissäsongen, men inte alltid med en Plåt-Tina. Antal nätter i Plåt-Tinorna 2.0 och 3.0 landar på 74 nätter och de har rullat uppskattningsvis 1100 mil. Ingen behöver tvivla på att vi gillar plåtislivet. 


Vi stänger plåtisbutiken och avslutar säsongen med en bild från den sista långturen med nya Plåt-Tina. Bilden är tagen på en cykeltur i sydöstra Nederländerna nära campingen öster om ´s-Hertogenbosch.

🚐💨🌻



2 kommentarer:

  1. Ett händelserikt år! Det är bara att kura ihop sig framför brasan och vänta in nästa plåtissäsong som förhoppningsvis är ännu mer spännande!

    SvaraRadera
  2. Takk for at vi får være med og se deres opplevelser. Gleder oss allerede til sesong 2024.

    SvaraRadera