Natten var lugn, trots att vi stod mitt i stan. Annars var parkeringen perfekt för att sladda runt med en moppe. Kanske för kallt för de franska ungdomarna. Det var aningen frost i natt, vi såg att flera fick skrapa rutorna på sina bilar. Vi som värmer bilen inifrån slapp det besväret.
Förmiddagen ägnades en del åt att tanka både LPG, eller GPL som man väljer att säga här i Frankrike, och diesel. Därefter var det dags för en del inköp på E. Leclerc. Varuhuset som har ALLT. C behövde bläckfiskar till cykelskylten när vi kommer till Spanien, inga problem, fanns bland bilsakerna.
Det höll på att gå åt skogen med köpet av en flaska champagne. Hur kan de göra så här mot en som nästan aldrig kan välja? Vinavdelningen är lika stor som ett svenskt systembolag.
Varför inte köpa en låda blommor att förgylla falukorven med? 🌸
Kan det passa med en macaron till kaffet? Eller varför inte en hel box?!
Efter att ha shoppat mjölk och lite annat och därutöver shoppat mycket med ögonen satte vi fart på Plåt-Tina. Om vi ska komma till Spanien i någorlunda tid får vi spetta på. Från Chalôns-en-Champagne mot Troyes är det kilometervis med raksträckor. Fälten är gröna och vi såg till och med nyplanterade penséer i flera byar. Våren kommer tidigt här nere.
Chauffören ser fram mot lunchen.
Vi hade inte kommit särskilt långt på dagsetappen innan magarna knorrade efter färdkost. En titt i Cachly gav anledning att svänga av stora vägen några kilometer till byn Montsuzain och dess kyrka. En liten parkering stor nog för Plåt-Tina räckte för att stanna och starta lunchen. Kyrkan med dess kyrkogård verkade ordentligt förfallen och en grav som såg ut som ett växthus fångade vår uppmärksamhet.
Som i de flesta byar och städer finns monument över fallna i de båda stora krigen. Även denna by fick släppa till kanonmat.
Vi korsar Loire.
Även om solen går upp tidigare och ner senare än hemma så är dagarna kortare än på sommaren. Vid femtiden var det dags att leta nattparkering. I Vailly-sur-Sauldre har kommunen anlagt en jättefin husbilsparkering. Ingen högoddsare att vi blir ensamma här i natt.
Det är fredag och vad passar bättre än färska räkor och bubbel? De franska räkorna smakar inte som hemma och ser annorlunda ut, men de har kommit att bli en favorit när vi är i Frankrike. I dag unnade vi oss inhemskt bubbel, det vill säga champagne. Allt smakade prima.
🚐💨🌻
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar