lördag 23 april 2016

Lör-söndag 23-24 april 2016. På bobiltur till Tjärnö.

Årets första bobiltur med goda vännerna A och S E gick till Tjärnö utanför Strömstad. Vi kom på lördag middag, de kom redan i går kväll och hade föstås paxat de bästa platserna på campingen åt oss. 


Vi kastade oss upp på cyklarna direkt för att ge oss ut på geocachletning i omgivningarna. Solen sken på oss och alla var nöjda. 


Ute i havsbandet var det lugnt på havet. Om två månader är det väl fullt med båtar och segel. 


Geocaching tar på krafterna. En stunds vila på klipporna.


K tar sig fram på en smal sandremsa och klarar sig precis från böta fötter.


Hummertinor på land. 


Oj, en ensam gullviva bakom Plåt-Tina...


K steker köttbullar inne i Plåt-Tinas goa värme...


...medans de andra gottar sig i kvällssolen, med mössa på.


Senare på kvällen fick C klistermärken med sin favorit Hello Kitty. I Norge vet man vad som behövs på denna sida Kölen.
På söndag morgon vaknade vi upp till ett kyligt och blåsigt landskap. Vi satsade på att hitta några geogömmor på Tjärnös grannö Saltö. Det blåste snålt så det gällde att vi höll i gång för att inte frysa fast på cyklarna. Det mörknade allt mer på himlen. När det snöblandade regnet blev allt mer intensivt. Beslutade vi oss för att avsluta den gemensamma helgen och åka hem år varsitt håll. 


I jämnhöjd med Tanum, i Skräddö, har det byggts en utställning och tjusig utsiktsramp för världsarvet hällristningarna i Tanum. Vi klurar på vad det är tänkt att menigheten ska titta på. Vi såg bara kalhyggen...hällristningarna ser man inte skymten av. Det finns på tv-skärmar i utställningen förstås. 


På hemvägen var det verkligen aprilväder. Stundtals snöade det ymnigt. 

Helgen har varit härlig tillsammans med A och S E med både skratt och även lite allvar, precis som det ska vara när man träffar riktigt goda vänner. Vi ses snart igen! 


1 kommentar: