lördag 10 september 2016

Fre-Lördag 9-10 sep 2016. Sensommar i Halland.

Fredag. Vädret för helgen såg lovande ut. Vi bestämde oss för att dra ut på tur. C hade kollat läget lite och det resulterade i att vi drog söderut, mot Halmstad. Vi kom iväg en aning sent...och kom fram till bostället för natten, Slättåkra bygdegård, framåt 20-tiden. Vi hade haft kontakt med Stig under vägen, så han stod och tog emot oss när vi kom. Snabbt fick vi ställa upp oss så att vi fick mat på bordet. 


På morgonen, när solen gick upp, såg vi hur fint vi faktiskt hade stått under natten. Älvorna dansade...


... och C steker frukostäggen. Vilken sagostämning!


C hade som sagt kollat läget. Strax intill bostället parkerade vi Tina och tog ner cyklarna. Utmed en mindre väg hade vi en PT som lockade.


Vägen var inte speciellt trafikerad. De enda levande själar vi fick närkontakt med under dagen var de här godingarna. Många söta kossor och en feg tjur! Ferdinand i mitten såg hela tiden till att ha en liten mur av trygga kossor mellan sig och oss. 


Två nyfikna kalvar.


Cyklarna åker upp och ner mest hela tiden när vi är ute.


Frampå kvällningen var vi tvungna att inse att sommarkvällarna inte är lika långa och ljusa i september som i juni... Efter ca 40 hittade gömmor var vi tvungna att vända om till bilen. som boställe för natten valde vi Caravan Club-campingen Olofsbo norr om Falkenberg. Cyklarna ner igen och ut till stranden.


En makalöst fin solnedgång som glittrar i det halländska havet.

1 kommentar: