lördag 27 maj 2017

Fre-söndag 19-21 maj 2017. Fallens stad.


Vi hade stämt träff med bästa vännerna A och SE i Trollhättan för en helg på cykel med lite geocaching mellan varven. 

Trollhättan visade sig vara en riktigt vacker stad som gör sig väldigt bra från en cykelsadel. 
Här är fallet uppifrån och utan en massa vatten. När vattnet släpps på är det nog riktigt dumt att stå på den här bron...


Här är nördarna som flängde runt på två hjul i stan.


Här inne i en övergiven jordkällare letade vi en god stund innan den lilla cacherackaren dök upp.
Slutmålet för cykelturen var Öxnered. Här korsar de forna privatbanorna Uddevalla-Vänersborg-Herrljunga Järnväg och Bergslagernas Järnvägar varandra. Fram till det nya dubbelspåret byggdes gjordes detta genom ett berömt och lite ökänt spårkors. Så märkvärdigt att en del av det togs upp och blev monument på perrongen. Och naturligtvis finns det en geogömma här. Medan vi letade kom pizzabagaren i "stationshuset" ut och hjälpte oss. Snacka om service även om det kostade oss en glass var i hans butik.


En stackars grönlastförare som måste jobba i helgen. Vi vinkade glatt så att han eller hon kände sig behövd för en stund.


Och på andra sidan susade ett Västtåg förbi. Mot Göteborg. 


Mellan Onsjö golfbana och Överby köpcentrum ligger ett vackert naturområde.


Vi tog oss via Spikön med vatten på bådas dior om oss ner till kraftverksområdet. Längre hann vi inte eftersom det var lång väg hem till Norge.


Dags för gofika.


En stor propeller (egentligen en Kaplanturbin) som en gång användes till att driva elgeneratorer i Olidans kraftstation.


Dags för broöppning. En segelbåt som vill segla vidare uppströms kom inte igenom utan mindre än att hela bron behöver hissas upp. Under tiden står järnvägstrafiken stilla.


På Spikön mitt i Göta Älv ligger en lekplats som har Jan Lööf-tema. Hela detta paradis för små och stora barn tillkom på initiativ av en liten tjej för några år sedan.Här firar vi att C passerat åtta tusen geocachegömmor.


Snart går det att trä smultron på ett strå!


Trots att han står alldeles blick stilla har vi upptäckt honom.


Liljekonvaljer som snart står i full blom.

1 kommentar: