tisdag 2 maj 2017

Lör-mån 29 april-1 maj 2017 Flaggan i topp för våren.

Valborgmäss och Första Maj tillbringade vi i Fredrikstad, Norge. Vi sammanstrålade där med våra vänner A och S-E som kom med sin bobil från andra sidan Oslofjorden. Vädret soligt och till en början ganska kyligt. Men sen tog det sig och blev ganska gassigt på måndagen. Som vanligt trivs vi ihop och pratar om både lättsamma och tyngre ämnen. Med andra ord så koser vi oss och har det bra.
A och S-E hade bokat plats på campingen som ligger nära Fredrikstads gamle by. Den befästa staden är som ett levande museum och mycket sevärd. Vi hade plats på toppen av en liten kulle och kunde se ner när de stora elefanterna dansade. Ihållande regn dagarna innan hade gjort gräset mjukt och vi såg flera husbilar som måste bogseras tillbaka till fast mark. En och annan jättehusvagn körde också in. Behöver man verkligen så mycket plats?


Fyra cyklar alltid redo!


Högt och lågt för att hitta en geocache. 


På dagen motionerade vi lite lamt med cykelåkning och det gemensamma intresset geocaching. Två nöjda damer i busskur. 


Här är vi nöjda efter att ha räknat ut koordinaterna till finalen på en multi. Fikonspråk? Javisst, börja du också så fattar du raskt klyket.


Här tränas det för syttende mai som strax infaller. Alla norrmännen var hemma verkade flagga på Första Maj. 


Pass på så att kanonen inte smäller av! Geogömmorna ligger placerade lite hur som helst, men helst så att inga oinvigda skall kunna förstöra dem. Fast det händer tyvärr ibland ändå.Här under vindbryggan till den Gamle by ligger en gömma. S-E är nöjd när klätteraporna i Team SALT gjort sin insats.


Den Gamle By i Fredrikstad är väl bevarad. 
Vilopaus på röd sadel. 


Nix, denna gången hann vi inte med nåt besök på Nordens största modelljärnvägsmuseum. Nästa gång, kanske... 


Resten av bilderna talar för sig själva, eller ....?

1 kommentar: