måndag 9 april 2018

Söndag 8 april 2018. Kinnekulle tinar upp.Söndag morgon och vi vaknar upp till ett skimrande morgonljus. Vi har sovit så ljuvligt gott som man bara kan göra i en husbil efter en hel dag i naturen, supernöjda med dagens geocachfynd. Vackert som en tavla. Och riktigt ljummet i luften trots den tidiga timman.Något kluckande vågskvalp var det inte tal om med så mycket is kvar i viken.I stenbrottet ligger både is på ”sjön” och snö i de norra branterna. Vi tog en kort promenad på ena sidan av stenbrottet men gick inte hela vägen runt. Latmasken och väglaget hindrade. Medelplana kyrka. Kinnekulle i ett nötskal. Mur av kalksten runt en kyrka i kalksten. Lugnet runt kröken. Plåt-Tina är nöjd att få vara på Kinnekulle igen. Fikastopp på parkeringen vid Österplana kyrka med utsikt över Österplana hed. Lite geocaching blev det även idag. Threefoot, halva Team LT och en fjärdedel av Team SALT poserar vid en gömma. Insidan på densamma. Vi knäckte koden! Runt Hasslösa hittade vi en slinga med några geogömmor som gav oss på. Väglaget varierade. Vindskyddet såg inbjudande ut men vi var tomhänta på fika och fick lomma vidare. Synnerby fornstuga var utrustad med en gedigen murstock. Men eldade de inte lite för kråkorna? Gärdesgården vittnar om gediget hantverkskunnande även om den här är av modernt datum. 

Helgen har bjudit på fint vårväder med temperaturer som närmar sig sommarläge. Att isen låg i Kinneviken var en överraskning, men det borde vi kanske varit beredda på med tanke på den långvariga kylan denna vinter. Nu är premiären genomförd och allt fungerar som det ska. Det känns bra att vi äntligen kan komma ut på korta och snart lite längre turer. Vi hoppas bara att det ökande husbilsintresset inte ska orsaka några negativa effekter utan bara positiva.

Nu har vi äntligen fått tag i en app som funkar hjälpligt och gör det enklare att blogga på mobilen. Så nu kanske det kan bli lite frekventare med bloggandet igen.

På återseende! 🚙💨


1 kommentar:

  1. Inte alls så aktiv med Geocaching nu. Men håller med om att det är en bra sett att komma ut med husbilen på fina platser.

    SvaraRadera