onsdag 25 april 2018

Fre- söndag 20-22 april 2018. VärnamoC hämtade K efter jobbet på fredag eftermiddag för att inte spilla onödig tid.
Klara, vår GPS, var inställd på Timjan i Flahult utanför Värnamo.

Redan vid Landvetter började det knorra i C:s kaffetarm och därför blev det ett fikastopp vid Boråstorpets rastplats utanför, just det, Borås. Därefter var det ingen som knystade om fika eller så utan vi åkte direkt till......Timjan. Detta ställe driver restaurang, kafé, trädgård, västhus, spa mm. Och så har de en ställplats.
Vi hade ringt innan för att försäkra oss om att de skulle ha öppet så här i försäsong. Jodå, inga problem med det.Vi var faktiskt lite vilsna när vi kom fram och undrade just var ställplatsen kunde ligga. Det visade sig att den låg mitt för våra näsor. 100 svenska enkronor för en natt. 50 till för el. Vi slog till på båda.Vi hade kollat om det var risk för att det skulle bli fullt, man vet ju aldrig. Det visade sig att den farhågan var ogrundad. Vi var heeelt ensamma, heeela natten.Innan kvällsmaten tog vi en tur i trädgården. K ville gärna stjäla skylten, den skulle göra sig så bra hemma. C hindrade henne. Till och med några korgar med gammalt ogräs kan bli fint. På rätt ställe.

Ett kvarglömt klot och en glad gubbe bredvid blir ett fint inslag i en nyvaken trädgård.På Timjan finns en hönsgård. När vi gick förbi var det flera tuppar som gick omkring i sina fantastiskt fina fjäderskrudar och gol i högan sky. Ska de inte bara gala på morgonen?? Är de våryra?Innan middagen var det lite läge att sträcka på benen efter den långa bilturen, så vi tog oss en kvällspromenad ner till sjön. Namnet Svartgölen visade sig vara lite missvisande, det var ju riktigt fint där nere.Till middagen provade vi ett par nykomlingar för vår del, från Grästorps Bryggeri. Trädgårdsölen kan bli en favorit.Dessa två små godingar stod och hälsade på oss när vi kom upp på morgonen.
Knoll och Tott? Bill och Bull? Söta var de i alla fall.Denna fina vårdag ägnades åt cykling på grusvägar runt Flahult. C hade sett ut en slinga som kunde ge oss några fina geocachfynd. Tiden går fort när man har roligt och vi var ute i många timmar innan vi insåg att vi har lika lång väg tillbaka.Vi cyklade bland annat förbi detta fina lilla torp.Ungefär så här såg det ut hela dagen.C letar geogömma ute i spenaten.Fikadags! Det syns inte på bilden, men tre sekunder efter den är knäppt rusar vi upp med myror i byxorna. Vi hade satt oss alldeles intill en nyvaken myrstack!Fika utan flärd. Snabbkaffe på termos. Dagsgamla brödbitar med tubost och skivad hårdost på det. Men när vi har cyklat i några timmar smakar det himmelskt!När cyklingen var till ända, tog vi oss sakta tillbaka till Timjan. Först hade vi ett antal geogömmor utmed bilvägen och sedan stannade vi till vid det gamla klostret Nytida kloster från 1143.Arbete med att lägga nytt takspån pågick. Vi gissar att de nya spånen var gjorda av ek. De doftade absolut ingenting.Intill den stora kyrkporten fanns trappan för de som inteKyrkan var öppen trots den något sena timmen. Vi blev överraskade av den överdådiga interiören, trots de kala väggarna.Natt nummer två denna helg tillbringades på samma ställe som kvällen innan. På Timjan. Varför överge eller vinnande koncept? Vi var ganska möra efter dagens vedermödor, så det var bra att ha lättlagad mat att tillgå.Mums, skulle Måns säga.Och till det dracks det god Prosecco.Flitens lampa lyser, trots att det är så ljust ute. C loggar dagens gömmor.Å sen var det dags för K att göra samma sak. 3 kommentarer:

 1. Och sen var det som låg längst in jag skulle ha först. Det går bra att hitta när det är ljust men i mörker. Jag har monterat en extra lampa i garaget lätt att tända. Original kom man inte åt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl en ödets ironi att det alltid är det som ligger längst in som man vill åt. ;) Vi har också monterat en extra lampa i garaget, en med rörelsevakt, STÖTTA från IKEA. Funkar kanon!

   Radera
 2. Det så ut som at det var en fin plass, vi følger gjerne med en annen gang.

  SvaraRadera