lördag 30 mars 2019

Lördag 30 mars 2019. Kalla isande vindar på premiärturen till Kinnekulle.

Är det premiärtur så är det. Att termometern visade 2,5 grader vid avfärd från Alingsås hindrade oss inte. Mot Kinnekulle, helt enkelt! Med långkalsongerna redo. 







Första stopp var café Nordpolen i Vara för att köpa fikabröd. Det fikade vi delvis upp vid Hangelösa kyrka. Raskt vidare mot kullen och ner till Blombergs hamn. Det blåste isande kallt från Kinneviken. Vi tittade på Sigrid Storråda som ännu är kvar under vinterhuset.

















































Sedan bar det av mot Trolmens station. Vi pratade en stund med en ortsbo innan vi promenerade ner till hamnen. Här har vi inte varit tidigare.
Vi tittade på böljeslagsmärken och såg en del blåsippor som blygt tittade fram i kylan.



Uppe vid stationsområdet började ramslöken redan spira.



Det började bli tid att hitta nattläger. Vi har några favoritplatser att välja mellan. Valet föll på naturreservatsparkeringen vid Österplana. Inte oväntat blev vi ensamma denna natt. På en äng betade tre hjortar.



Det gäller att hålla på traditionerna. Tortellini med skinka, pesto och ruccola har vi spisat förr i bilen. Nu när vi ännu inte fyllt vattentankarna föll valet på mat som inte är alltför meckig. Men god, förbaskat god (citat från en historia om rallare som C gärna berättar). Earth hour inget problem i år, vi klarar oss med några ledvärmeljus. 🚙💨


1 kommentar: