onsdag 18 september 2019

Fre-söndag 13-15 september 2019.

Det börjar dra mot höst och det gäller att ta till vara alla tillfällen att resa ut med Plåt-Tina. Kinnekulle lockar som alltid så vi hade kullen som bas för helgen. På fredag kväll kom vi iväg och övernattade på en av våra favoritplatser. Tur att vi hittar så bra, det var mörkt när vi kom fram.





Lördagen ägnades åt geocaching per cykel. Vi körde till Axvall och parkerade vid travbanan. Det var en ordentlig västanvind så vi tog oss mot Skara i etapper. Cykelvägen går delvis på banvallen efter Lidköping-Skara-Stenstorps Järnväg. Lite smalspårsnostalgi alltså.



Till och med nötkreaturen hukade i blåsten.



C signalerar: kom hit så blir det kolhydrater! I bakgrunden sticker de två tornen på Skara böxer upp.



Tja, vad säger man? På hemvägen hade vi medvind och seglade fram.







Vi fortsatte sedan till Klyftamon, ett stort skogsområde NV om Lerdala. Vi cyklade även här tills regnet började komma. Det blev ingen riktig fart på nederbörden men klockan var tillräckligt mycket för att avsluta och åter fara till Kinnekulle.







Strax öster om Holmestad ligger ett nedlagt mejeri. Numera är det visningar i lokalerna. Ostarna är säkert i plastigaste laget.



Kinne-Vedums kyrka.





Kinnekulle börjar förbereda sig för hösten. Nytt grönt kommer inte förrän till våren.





I Klyftamon snubblade vi över lite svamp. Gul- och trattkantarell. Det passade bra att steka den till kvällens middag på tortellini. 🚙💨


1 kommentar:

  1. Haha, ja det är så sant, mugglare kan dyka upp var och när som helst. ;)

    SvaraRadera