söndag 29 september 2019

Fre-söndag 20-22 september 2019. Sensommarvarmt och backigt i Dalsland.

Denna helg var vikt för ett möte med våra goda vänner A och S-E i Dalsland. Vi hade bokat in oss på Högsbyns Fritidscenter i Tisselskog, de allra sista dagarna för säsongen på denna camping.





K slutade jobbet på fredagseftermiddagen och tog tåget till Trollhättan där C mötte upp i Plåt-Tina. Detta var ett snilledrag då vi slapp alla köer ut ur storstaden. Bilden ovan visar broarna över Göta Älv. De fyra tornen är pelare för lyftspannet över trafikkanalen.





Vi körde stora vägar som i Håverud plötsligt blir smal och krokig över Brudfjället. Gillar man att vrida på ratten ofta kan denna väg rekommenderas.



På kvällen åt vi middag och hade som vanligt koselig samvaro.





Lördag morgon parkerade vi våra bobilar vid slussen i Mustadfors och bytte till cykel.





Vi cyklade vägen till Ödskölt under flitigt geocachande. Dalsland visade att det även här finns höjdkurvor att övervinna. Vi slapp dock att släpa tvåhjulingarna genom skogen.



Svamp. Ungefär knytnävsstor.







Framme i Ödskölt var det gott att mumsa på medhavd fika. Solen gassade och C hade glömt att ta med mössa för att inte bränna sig i skulten. Tröjan fick duga som turban.



A förärade K med en vacker blomma.









Tillbaka till Mustadfors letade vi några gömmor i orten. Här finns världens största tillverkning av hästskosöm.







Lördagskvällen gav samma tillfälle till gemytligt umgänge som kvällen innan.











Söndag morgon var också en repris. Åter parkering vid slussen i Mustadfors men nu cyklade vi norrut i stället. Så småningom kom vi fram till Långbron där vi fikade. Sedan cyklade vi genom Dals Långed tillbaka till bilarna. Då hade även det goda vädret plötsligt slagit om och blivit kyligt.
Efter att ha lastat cyklarna tog vi avsked, tackade för en trevlig helg och hoppades på en snar återförening. 🚙💨



1 kommentar: