fredag 3 juli 2020

Fredag 3 juli 2020. Tidaholm till Hällekis. En timmes bilkörning på en dag.

Efter att ha övernattat vid vårt favoritställe i Tidaholm, granne med pizzeria Rimona, for vi norrut med vagt mål för kvällen. Vi letade lite geogömmor undervägs och hamnade vid drygt middagstid i Tibro. Västergötlands möbelmetropol med många skickliga hantverkare. Ortens glansdagar har nog passerats och samhället verkar lite sömnigt. Men det gör väl alla småmetropoler i samma situation.



Vi stannade vid detta môlleställe för en gömma, helt belamrat med lastpallar och träemballage. Allt i grånat trä. Kommer det nånsin att komma till nån nytta?



Detta är de sorgliga resterna av Kungsryds hållplats på linjen Skövde-Karlsborg. Trafiken lades ner 1986 och naturen återtar snabbt det som den en gång berövats på.



Alla milstenar visar en kvarts eller som denna en halv mil. Det gällde tydligen förr att hålla räkning på dem för någon utgångspunkt att räkna ifrån, så som vi har i vår tid, fanns tydligen inte.





Det är inte kul att se resterna av järnvägen i Tibro. Men sådan är utvecklingen, om man nu kan kalla det framåtskridande.



Turligt nog fanns det en geogömma i närheten.





Ytterligare en gömma på ett café. Mugglarna som satt och fikade i trädgården var helt upptagna av sitt java.



Säljs det någonsin gammelfrysta räkor?





Vi fortsatte över Vadsboslätten och rundade Nordbillingen för att hamna i Götene. Är det inte symtomatiskt för småorter att man vill utmärka sig på något sätt? Kan man inte vara bäst så kanske sämst på ett eller annat vis. Dessa två var i alla fall något udda inslag i gatubilden.





Till slut landade vi på Kinnekulle. Krolliljorna står i full blom och det ville vi inte missa. Kolla på den övre bilden hur en insekt från vänster går in för landning på kronbladen.

Vi nattar vid turisthotellet och har en plåtisgranne. En kusin till Plåt-Tina i form av en Roadcruiser på ett Citroën-skåp. 🚐💨





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar