torsdag 2 juli 2020

Torsdag 2 juli 2020. Geten nyste i Nye och Threefoot hittade sin nr 14000!

Även om vi bara passerat lite drygt mitten på minisemestern får vi börja tänka på ett slut av den. Väderprognoserna för lördagen är inte nådiga, ett brett regnområde drar in från väst. Det är inte kul att semestra i regn och vi har i alla fall alternativet att åka hem. Så det kommer vi troligen att göra på lördagsmorgonen. Därför drar vi mot väst men tänker besöka Kinnekulle innan dess.

Det hanns bara med två lite längre stopp idag. Det första i Fågelfors för lunchfika. Och det andra i Nye för en god SIA-glass. Intill fanns en damm med några ankor och getter innanför ett skrank. Getterna bräkte och gick an, de var väl vana att bli kelade med och kanske få sig en godbit. När vi vände ryggen till var det en get som nyste friskt och ljudligt och vi höll på att skratta ihjäl oss, så roligt det lät!



Den här skylten ska läsas på jöttebosska och blir då rolig.



En pittoresk bro över Emån nedströms Högsby.



Och i Högsby kikade vi förgäves efter tåget.





Här uppe på den smala åsen skulle det finnas en geogömma. Hittades inte.





Tågtider i Ekenässjön. Här är världen begränsad.





I Björköby är man mån om sin historia.








Syskontallarna var verkligen resliga och raka. Panoramabilden förvränger dem.



En liten skalbagge sågs vid tallfötterna.



Och C har hittat sin 14 000:e geogömma. Hurra!



Mot väster! I natt bor vi vid sidan om Tidan i Tidaholm. Sladdade in sent så middagen blev enkel och snabb, hann inte ens ta ett foto... 🚐💨



1 kommentar:

  1. Gratulerer med din 14000ende cache. Respekt for den prestasjonen! Dere er som vanlig på bortgjemte og søvnige steder. Nydelige bilder, både av gamle jernbaner og andre motiv.

    SvaraRadera