fredag 23 april 2021

Fre-söndag 16-18 april 2021. Kungens och älgarnas berg.



Helgen lovade uppehåll och någorlunda gott väder. Våren har dröjt i år så vi har varit lite avvaktande att åka ut. När K hade avslutat veckans arbete och kommit hem från ett sällsynt besök på kontoret packade vi det sista i Plåt-Tina och gav oss iväg. Vi bestämde oss för att övernatta på parkeringen vid älgmuseet och Bergagården på Hunneberg. På vägen upp på berget passerade vi det här fina vattenfallet. 



Under hösten och vintern har C tillsammans med våra käraste vänner A och SE pusslat sig igenom alla mystery-gömmor i Vargsnusserien. Tanken var att vi gemensamt skulle försöka oss på att logga gömmorna fysiskt också. Den pågående pandemin sätter effektivt käppar i hjulen för att det ska gå att genomföra inom överskådlig tid. Med dåligt samvete för att vi överger våra vänner bestämde vi oss för att ändå göra ett försök. 
 


C har skaffat ett smidigt fodral till dagens viktigaste hjälpmedel. 



Japp, det var inte bara en eller två gånger som spöt for upp i luften för att fånga in en av alla utplacerade snusdosor. Här en stilstudie hur det kan se ut. 



Nöjd med fångsten. 



Även K fick nöjet att försöka sig på fisket.



Inte alltid självklart att få syn på dosan. 














Det mesta av dagens förflyttningar per cykel gick på riktig väg. Men ett par bitar var riktigt eländiga. Vi släpade våra cyklar på stigar och fick förflytta oss ut i terrängen ibland för att få fast mark under fötterna.



Glad över att inte ha tjompat.



Vitsipporna har börjat slå ut på Halleberg.


En skalbagge har vaknat och kom ut ur sin jordhåla och njöt av solgasset.



På kvällen drog vi en spader. Här spelas det vändåtta, ett lagom engagerande spel, på liv och död.





Söndagen innan vi for hem ägnades åt att utforska Nordkroken, Vargöns norra stadsdel. Vi cyklade runt och loggade en rad vargsnusgömmor. Dessa var mycket snällare och krävde inget metspö. Vi var även ute vid badplatsen. Stranden var tom i den bitande nordan och på håll såg vi Halleberg sänka sig ner i Vänern. 🚐💨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar