lördag 24 juli 2021

Fre-söndag 16-18 juli. Nostalgi på åsen.

Denna helg bestämde vi oss för att ta en tur till Skåne och återuppleva Sinarpsdalen söder om Båstad. Vi kom iväg på eftermiddagen och hade spanat in en nattparkering strax sydost om Varberg, Öströö fårfarm i Tvååker. När vi kom fram på kvällen var allt stängt och vi lämnade innan de öppnade, men här finns nog massor att göra och smaka. Det blir till att återkomma.





Allt var välhållet och inbjudande.



Kan det bli mer svensk sommarkväll?



Tyskarna har börjat återvända till Sverige trots att pandemin inte är över. Vi svenskar var i klar minoritet denna kväll.



Utsikt från köksbordet.



På lördagsmorgonen åkte vi direkt ner till Båstad och lastade av cyklarna vid den forna stationen. Stationshuset är numera något slags B&B. Vi denna plattform har C stannat med åtskilliga resandetåg.



Vi cyklade uppför mot krönet i Grevie och hittade en rad geocacher under tiden. C var nostalgisk eftersom han kört tåg här sedan början av åttiotalet tills linjen lades ner 2015. Numera är det den beryktade tunneln genom Hallandsåsen som gäller. K kände också av en viss nostalgi, men enbart som resenär på ett och annat tåg.





Innan krönet sade C att nu kommer det snart en bro. Men det gjorde det inte. Hade vi kommit några dagar tidigare hade den nog varit kvar. Snitten efter skärbrännaren hade inte ens hunnit få ytrost.



Höjdpunkten på linjen. Här vände vi tillbaka till Båstad.



Tillbaka till Båstad. En välbekant syn.





Hovs Hallar.








Efter banvallscykling och en sightseeingtur på Bjärehalvön tog vi in på Båstads camping, vi såg fram emot en riktig dusch. Det är högsäsong nu och vi hade turen att få den sista platsen efter ett återbud.







På söndagsmorgonen hade det börjat blåsa ganska rejält och de senaste dagarnas hetta hade vikit undan för lite kyligare väder. Nåja, allt är relativt. Vi gick en ALC-runda och fick nya insikter om Båstad och dess historia. Båstad är även synonymt med tennis och det var nu finaldag i någon turnering.







Efter att vi kände oss färdiga med Skåne för denna gång fortsatte vi till Laholm. Här gick vi ett par ALC-rundor, den ena med konsttema.



Den andra gick vid Lagaholm, det gamla fästet som det bara finns grundmurar kvar av. Däremot finns det ett stort kraftverk och laxodling som är nog så intressanta. Och ett, tu, tre så var den helgen slut.  🚙💨



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar