fredag 30 juli 2021

Lör-måndag 24-26 juli 2021. En helg helt i geocachingens anda.

På vår resa i norrland förra året träffade vi M-L och L i Umeå. Vi hade följt i deras hjulspår en dryg vecka. Den uppmärksamme bloggläsaren kommer säkert ihåg hur det gick till. Inför denna helg hade de bjudit ner oss till sitt sommarställe utanför Varberg. Vi hade stämt träff i Torestorp på söndagsförmiddagen för att geocacha i området.



På lördag eftermiddag, efter att ha haft spontant besök av två mycket trevliga geocachare "pinkunicorn" och "mamma Camilla", for vi söderut och ställde Tina för övernattning i Brokvarn några kilometer norr om Öxabäck.







I Brokvarn går denna vackra gamla stenvalvsbro över Torestorpsån. Numera är det länsväg 1532 mellan Krok och Öxabäck som går på den nya betongbron. Inte fullt så charmigt.





Det är Öxabäcks hembygdsförening som tagit hand om den kombinerade sågen och kvarnen. Båda är fullt funktionsdugliga och visas i drift ett par gånger om året. Den stora brungrå saken är tilloppsrännan till vattenhjulet.









Plåt-Tina parkerades på grusplanen och vi startade matlagningen. Det blev stekt lax med grönsallad och en kexbit med ost till dessert.





Toa fanns med vackert dekorerat insteg.





På söndagen sammanstrålade vi med M-L och L i Torestorp för en dags geocachande. Först cyklade vi runt i byn. Vi såg ett hus som hade ett pangställe vid ån för sin uteplats.





När vi var klara i Torestorp omgrupperade vi oss till strax öster om Kinna. Här fanns en slinga på ca två mil med 60 cacher vilka hade militärtema. Det var blandat grus- och asfaltväg men mycket uppför. Visserligen ska backarna ta ut varandra när man cyklat ett varv men här vete 17 om det stämde. Ovan fiskar C och L efter en cache högt uppe i en tall.



Dagen avslutades hemma hos M-L och L i deras sommarställe utanför Varberg. Det är alltid lika trevligt i deras sällskap och vi blev ordentligt undfägnade. Här snoppar C jordgubbar till desserten.





Efter att ha tackat för oss på måndagsförmiddagen drog vi oss hemåt i sakta mak. Överst får vi vänta på tåg vid en av de få enkelspåriga snuttarna av Västkustbanan. Den andra bilden visar Hyssna gamla kyrka. 🚙💨



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar