söndag 4 september 2022

Tors-söndag 25-28 augusti 2022. Team SALT i Bohuslän

Sista skälvande dagarna på semestern och vi får möjligheten att avsluta den på bästa möjliga sätt. 
Äntligen fick vi samlas i team SALT igen. Bästa vännerna A och S-E från Norge kom ner till norra Bohuslän och vi samlades på Sotenäs camping. Teamets namn kommer av våra alias i geocachingvärlden och har funnits och använts i flera år vid det här laget.





Vi sammanstrålade på campingen torsdag kväll, en riktigt varm och skön sensommarkväll när det gick att sitta ute till sent. Det var väl egentligen bara besöken av envetna mygg som störde friden. Vi gjorde vad vi kunde för att jaga bort dem med hjälp av alla myggljus, myggspiraler och Thermacell vi kunde hitta i våra gömmor.

















Fredag och vi drog iväg till Ramsvikslandet på andra sidan Sotekanalen för en heldag ute på klipporna. 
Det blev en lång dag där vi under flera timmar knallade runt och loggade geogömmor. 
Så klart hade vi fika med oss, så att vi kunde fylla på energi när det behövdes.





Lördag och vi tog det ganska lugnt med lite långfrukost, som är extra trevligt när vi har det bästa sällskapet. Smögen, med bryggan, stod på dagens program.







Sjöbodarna som alla, vi också, ska fotografera. Har man inte gjort det betyder det att man inte hår gått hela bryggan, så det är bara att knata på. 





Det knorrade i magarna och vi drog oss tillbaka till torget där alla fina restauranger ligger. Göstas levererade mumsiga räkmackor till oss, så gott!







Mätta och belåtna tog vi sedan våra cyklar för att cykla över till kortsidan av Smögen. På väg dig passerade vi ett av Mackmyras sex lagringsplatser. Det var öppet för besökare så det är klart att vi tittade in. De flesta fat hade fina namnskyltar som visade ägarens namn. Några var lediga för intresserade köpare. Det billigaste kostade 34000 kronor. Utan moms och skatt! C gick och suktade men fick nöja sig med doften. 



Vi tog en lite runda ut på klipporna, för att komma dit gick man utmed bergsskrevan. C balanserar galant.



På väg till kvällens camping utanför Hunnebostrand, stannade vi till i just Hunnebostrand för att cykla en tur och stanna till vid några ALC-steg. En bit utanför centrala Hunnebo finns ett område med flera konstverk. De stora glasögonen uppe på klippan gillade vi.



Campingen utanför Hunnebostrand låg alldeles intill golfbanan. Vi kunde hålla oss från spel och var nöjda med en go kväll under markiserna. 



Marknad i Tossene. Nix, vi handlade inget.





Söndag och det är dessvärre dags att skiljas åt för denna gången. Det gjorde vi vid Svarteborgs kyrka. Vi åker åt var sitt håll, men ser alltid fram emot nästa gång vi får möjligheten att ses. 🚐💨🌻


1 kommentar:

  1. En fantastisk flott gjeng som ser ut til å trives bra sammen. Og deler samme hobby :)

    SvaraRadera