lördag 18 april 2015

Lördag 18 april 2015. Kinnekulle på gående fot.

Efter en god nattsömn vid Spikens ställplats tog vi en tur på pilgrimsleden strax intill. Allt i väntan på att fiskebodarna skulle öppna. Det visade sig att det gjorde bara en och dessutom en stund senare än vad vi ville. Så det blev inget handlat.



Skogen är vacker på Kållandsö och naturligtvis hittade vi några geogömmor.





Vi for sedan via Lidköping (lite inköp) till favoritstället Kinnekulle. Vi har gått på alvarslandskapet på Österplana storäng tidigare. Nu följde vi Kinnekulleleden bitvis och rensade området på hittade geogömmor. För att hitta en gömma var vi tvungna att samla uppgifter om "köeln's" topografi och fauna. Nya och förvånande insikter gjorde den till en höjdare. Så här i början på våren är verkligen naturen intagande med vackra blommor.


Det här är visst nån raritet. Eller så är det ogräs. Någon hortonom som kan bringa klarhet?


K aka LBTW har hittat de flesta av gömmorna på Kinnekulle. Nu hoppas vi på fler utlagda, fast vi kommer tillbaka hit ändå.


Nattläger slår vi vid grunden till Råbäcks turisthotell. Inget finns kvar förutom lite stenläggning. Hotellet som gradvis sjönk i standard och underhåll var öppet fram till mitten av sextiotalet. Försök med ändrad verksamhet gick inte och det revs 1982.

1 kommentar: