söndag 5 april 2015

Påskdagen söndag 5 april 2015. Mot Blekinge.

Efter att tuppen golt färdigt i Åhus begynte vi vår färd österut. När vi ändå var så nära var ett besök i Pukavik och Tinaleverantören lämpligt. Tyvärr hade han påskstängt så det var tji. Vi stannade i alla fall och tittade på alla bilar på firman, allt står ute. Vi byter inte idag, behåller Plåt-Tina. 



På vägen dit passerade vi Trolle Ljungby som huserat en synnerligen sturig greve. Arrendatorerna hölls kort med metoder som var flera sekler gamla. Men slottet var fint ändå. Vi passade även på att finna en geogömma som C ses logga.


K med bilkåristförflutet bevisade sin skicklighet vid parkeringen. Kursetta idag på manöverprovet.


Sedan kom vi till Karlshamn och strosade runt i kvarteren. Plötsligt kände vi oss riktigt hemma. Huset på Drottninggatan hade tidigare varit hotell och huserat förebilderna till Karl-Oskar och Kristina.


Nere vid Östersjöns vatten stod statyn över utvandrandrarna. Mycket symboliskt blickar en framåt och den andra åter mot fäderneslandet.


Efter många om och men kom vi till Ronneby. Lite vandring där gav fina intryck av staden.



Den gamla delen hade trånga charmerande gränder. Ronnebyån har här ett ordentligt fall, nu tämjt till elproduktion. Miljön påminner mycket om Mölndals Kråka.


Riktig blomsterprakt i vårsolen.



Det drar mot slutet av denna långhelg och kosan ställs obönhörligt mot hem. Vi for mot Växjö och hittade en lämplig ställplats utanför Konga. Här rinner Ronnebyån och vi förstår varför vattnet är så brunt i den. Bara mossvatten i hela Småland ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar