fredag 21 augusti 2015

Fredag 21 augusti 2015. Snackade med Nils.


Efter en god natts sömn i Råbäcks Hamn var vi pigga och fortsatte norr ut mot Värmland. Vi siktade in oss på Filipstad, en ort vi inte sett för mycket av. Vi gjorde några stopp på vägen bl a i silvergruvorna strax norr om Nykroppa.





Filipstads största sevärdhet är John Ericssons mausoleum. Han var universalgeni och uppfann propellern och stridsskeppet monitoren. Det besegrade sydstaternas skepp vid slaget på Hampton Roads under amerikanska inbördeskriget.


Det är ett antal (läs: många) år sedan som C fotograferades uppe på kanonen första/förra gången. Ett deja vu var på sin plats när vi ändå var här. 



Gunde Johansson står staty och inte långt därifrån...


... sitter Nils Ferlin ovh filosoferar på sin bronsbänk. 


Asphyttebron som en gång ledde trafiken till både Karlstad och Kristinehamn. Bron byggdes 1747 och flera vårfloder skadade den. Sista ombyggnaden var 1785 då den fick sitt nuvarande utseende.


Filipstads norra station, klart vi kikade på den!


Så småningom slog vi läger på Munkebergs camping. Från gårdagens räkor och bubbel blev det ett steg ner till köttbullar och öl. Tack till A och S-E som numera gjort stekningen mycket lättare. Vindskyddet är toppen!


Så länge solen skiner och sommaren håller ut så här länge smakar även köttbullar smaskens. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar