torsdag 20 augusti 2015

Helgen 14-16 augusti 2015. Dalsland.

Under denna helg träffade vi våra norska vänner A och S-E i Håverud. Vi bodde två nätter på idrottsklubbens camping som ligger vid Övre Upperudshöljen alldeles i närheten av den berömda akvedukten.På kvällen låg sjön blank medan det var full fart i slussbassängen när en av de sista båtarna för dagen slussade.
På lördagen tog vi en fantastiskt fin cykeltur runt sjön och passade på att geocacha. En fika vid Dalslands konstmuseum satt verkligen fint.Bara glada miner.

Båten fyller verkligen ut kanalen. När Dalsland kanal byggdes 1865-68 var den trånga passagen vid forsen Håvreström en svår nöt att knäcka. Universalgeniet Nils Ericson (äldre bror till John) kom på den geniala lösningen att med en akvedukt (vattenbro) ta sig över forsen. Idag är denna landskapets största turistattraktion. 
På söndagen fortsatte vi till Fengersfors, ett nedlagt pappersbruk som nu sjuder av kulturaktiviteter. Sista anhalten blev Bräcke ängar där vi fikade tillsammans. Därefter for A och S-E hem till Norge och vi till Västergötland.1 kommentar: