fredag 25 mars 2016

Fredag 25 mars 2016. Hopp i plurret.

Att bada thermalbad hör nästan till vid ett besök i Budapest. Gellert är det mest kända men det finns flera. I morse efter frukost åkte vi några hållplatser med földalattin till Szechenyi Spa. 


Här köper man en dagsbiljett (4700 HUF/160 SEK) och badar så länge man orkar. Utomhusbassängen håller 30 grader på vintern och 34 på sommaren. Färgen på entré- och låsarmbandet avslöjade obarmhärtigt om man är en proffsbadare (årskort) eller amatör (endagsbiljett).  


Inomhus finns det många bassänger och bastu med olika temperaturer, några med svavelos men desta bassänger är utan. Här badar alla! 
(Vi hade ingen egen kamera med in så bilderna är från webben.)Efter bad och lunch tog vi oss en tur ut på stan igen. Vi hade passerat detta ställe tidigare men trodde att det bara var en bokhandel. En geocachegömma krävde ledtrådar och de stod att finna i detta palats, inne på kafét! Denna hobby leder oss ofta till oväntade pärlor.


I bokhandeln fanns allt man behövde för en god läsestund. En annan gömma ledde oss till en mer sorgesam plats. Inne på en bakgård fanns en av få rester kvar av det som avgränsade det judiska ghettot i Budapest under kriget.Ytterligare en geogömma. Den skulle finnas utanför en liten glassbar. Efter att ha sökt den en stund och misslyckats gick vi in och bad om hjälp. Tjejen hade själv cachat tidigare men visste inte om gömman. Med lite översättning från ungerskan hittade vi den gemensamt. Vi köpte glass och fick en trevlig pratstund.Vi drack lite sör (öl) medan polisen vaktade oss.


När mörkret föll passerade vi en rest av den gamla stadsmuren.

1 kommentar:

  1. Så flott at dere er ute på tur igjen. Vi ser at dere har det bra og godt er det. Kos dere videre.

    SvaraRadera