måndag 28 mars 2016

Måndag 28 mars 2015. Hemfärd.

Sista dagen i Budapest. Vi tog sovmorgon, långfrukost och sen utcheckning. Vi tog en promenad genom staden till Europas största synagoga. Eftersom ingen av oss hade varit inne i en var vi lite nyfikna. Men det såg ut nästan som vilken kyrka som helst. En fotoutställning om verksamheten visade att det är en totalt manlig verksamhet att utöva denna religion. Vid ingången fick alla besökande män en kippa i papper att ha på huvudet. C var måttligt imponerad. Lite fika och sedan till parlamentet för rundtur. Vi fick lång näsa där ety dagens biljetter var slutsålda.


Det var bara att knalla så sakta mot hotellet. Vi tog några geogömmor på vägen. Här var det en enkel, bara gå in och fråga efter lådan. När det är öppet vill säga. Här var det stängt trots att nog skulle vara öppet om vi förstod skyltningen rätt.Till slut några kvällsbilder. Fasadbelysningen av offentliga byggnader hade man satsat stort på. Det är verkligen snyggt att se dom spegla sig i Donau.

 
Sist men inte minst viktigast. Det här är ju en husbilsblogg, och då måste det finnas lite husbil också. Vi såg ett par stycken susa förbi, och hittade en parkerad uppe i Budaområdet som fick smygfotas eftersom den var befolkad. 

Sammanfattningsvis kan vi varmt rekommendera ett besök i stan. Människorna är vänliga och det känns tryggt överallt i de centrala delarna. Det är gott om trevliga och billiga kaféer och restauranger. Stan är behändig i storlek. Kul att promenera runt. När man blir trött på det går det både bussar, spårvagnar och metro överallt. Tunnelbanan går så ofta så ingen behöver springa för att hinna. Efter en eller två minuter kommer ju nästa. Vi var här senast för 25 år sen, det ska inte dröja så länge till nästa gång. Men då hoppas vi att de har slopat en nolla på sina sedlar! 


1 kommentar:

  1. Det så ut som en flott tur med mange flotte opplevelser. Vi gleder oss til å høre mer om den.Håper dere kom vel hjem.

    SvaraRadera