tisdag 4 april 2017

Lör-sön 1-2 april. Traditionsenligt drar vi till Kinnekulle.

Så här års kliar det nåt oerhört i husbilsådran i oss och vi vill bara komma iväg på årets premiärtur. Nästan så att det kan regna och snöa på tvären hur mycket det vill, ut ska vi oavsett förhållanden (nästan)! Nu var det inget problem den här helgen. Snarare tvärtom.


Vi hade tänkt oss nåt gott till fikat vid framkomst till kôeln och stannade i Vara. Nordpolen har alltid nåt smarrigt. Det tyckte en kö på trettio kunder före oss också....


Det blev till att åka till ICA-affären och deras färdiggjorda baguetter i stället. Då var vi redan så sugna att parkeringen vid Skarstads bygdegård fick bli kinnekullesubstitut för en stund.Vi letade några geogömmor norr om Vara och en multi ledde oss på krokvägar till Härjevads gamla kyrkplats. Hit hade vi nog inte hittat själva. Det var nästan lite spöklikt mellan de urgamla gravstenarna. 
För ovanlighetens skull körde vi upp på kullens östsida och parkerade vid Österplana kyrka. Vi gick sedan en lång tur på Österplana hed och runt Örnekulla naturreservat. Den fösta blåsippan och kopparormen.Här har ekorren (?) sin nötknäckarverkstad. Tillbaka till Tina körde vi tvärs över till andra sidan och Råbäcks hamn. Så här tidigt på säsongen och redan fem bilar, det blir nog trångt i sommar.På söndagen gick vi en tur på Kinnekulleleden mellan Hällekis och campingen. Här är det en dramatisk bit kustremsa.


Turens sista blåsippor. Helgen avslutades med soppbuffé på Blombergs kafé. Med nybakat bröd till. Gott! 

Summa summarum kan vi konstatera att årets inledande tur bjöd mestadels soligt och hyfsat ljummet vårväder. Vi hade hoppats på lite mer blåsippor mm men får vara nöjda med det vi fick se. På hemvägen började vi fundera på hur många hundra mil vi har kört på Kinnekulles vägar genom åren. Många är det. Och många fler ska det bli. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar