måndag 17 april 2017

Lör-sön 8-9 april 2017. Mycket ung och något äldre akvarellmästare.

Vi hade fått nys om att april månads gästutställare på Sandgrund i Karlstad är den mycket unge och lovande Maximilian Svensson, blott 12 år, från Stockholm. Det ville vi gärna se. Plåt-Tina fick hänga med.
Maximilian, eller Maxi som han kallar sig, började måla akvarell när han var 8 år. Han fick en bok om Lars Lerin av sin pappa och blev mycket inspirerad av Lerins konst och teknik. Maxi målar varje dag och har som målsättning att gå på konstskola och så småningom kunna leva på sin konst. Om det inte kommer andra instressen i vägen för unge Maxi ser det ut att gå vägen.Här ett par alster av hans förebild, Lars Lerin. Han fascinerar många, många med sin konst. Vi kom fram till Sandgrund ganska sent på eftermiddagen och det var ganska tunt med folk. Det gjorde att det var gott om plats att titta på tavlorna på både nära och långt håll.


En annan sorts konst. Flaskpost blir konst i Lars Lerins händer.Strax utanför Karlstad ligger Skåre. Inne i ett vanligt ordinärt och modernt bostadsområde ligger huset där helbrägdagöraren Bolzius bodde. Huset är bevarat och hit hade vi aldrig hittat utan geocaching. Kul!


Helgens nattlogi fann vi vid en liten sjö i utkanterna av Karlstad. Vindstilla och solnedgång, en fin inramning till kvällens middag.


På sondagen tog vi så oss hem i sakta bak. Mellan Säffle och Åmål hittade vi en geocachtrail som ledde in oss på den gamla riksväg 45. Det blev till att hoppa upp och ner ur Plåt-Tina ett antal gånger för att hitta och logga alla gömmor OCH notera ledtrådarna till bonusgömman på slutet. Alla gömmor hittades och ledtrådarna ledde oss till bonusgömman. Så här nöjd är C när bonusgömman, skattkistan kunde öppnas.


På vägen söderöver stannade vi till vid Furusjöns badplats. Jodå, för att leta en gömma. Lugnt och stilla, inte en enda badsugen gick att skåda. Kanske berodde det på att det var aningen svalt i både luft och vatten?Men backarna ner mot badet var översållade med både whitesipps och bluesipps...


Denna gång stannade vi till vid Café Gula Huset i Brålanda.


Tyvärr var cheferna inte hemma, det hade annars varit kul att säga hej till Ägget. Han fanns dock på bild att beskåda under tiden vi njöt av kaffe och våffla.Toalettkonsten var av alldeles särskilt slag. Undra vad Lars Lerin hade sagt? ;)1 kommentar:

  1. Det er godt å se at dere er ute på tur og har det fint.

    SvaraRadera