måndag 17 april 2017

Sön-mån 16-17 april 2017. Kort påsktur med is i tårna och snö i håret.

Påsken som vi hade sett fram emot blev något av ett antiklimax. Långt i förväg hade vi spånat om tilltänkta rutter och mål, både inom och utom landet. Vädret skulle få avgöra, bestämde vi, och så blev det. Med några få plusgrader, ordentlig vind och varning för regn och blötsnö blev det inte ens en tummetott av det hela. Vi var hemma och ugglade, gjorde lite småfix och var allmänt bedrövade. Men skam den som ger sig! Sent på påskdagen kom vi i alla fall iväg till Ursand strax norr om Vänersborg. Vi behövde provköra ett nytt fordon.


Tramporna på K:s cykel började bli alldeles för tröga, speciellt i uppförsbackarna. Därför fick Biltema leverera denna skönhet som nu ska bromsas uppför backarna.
I Ursand hade vi tänkt cykla runt lite och leta några geogömmor. Väl framme konstaterade vi snabbt att cykeln fungerade alldeles utmärkt. Avgörande blev den isande pålandsvinden från Vänern. Det var inte alls kul att cykla i naren.



Det var lika bra att hitta en plats att övernatta på. Vi provade uppe på Halleberg och parkeringen vid Gaddesanna men båda föll bort av olika orsaker. Vidare mot Grästorp för att reka på en sista utväg om inte tilltänkta Karaby fungerade. Och det gjorde kyrkoparkeringen galant. C som har sina rötter i trakten visste om detta ställe och vi kunde på morgonen promenera runt på kyrkogården och ta av oss mössorna för vilande släktingar.



På annandagsmorgonen for vi de få kilometrarna till Tun. I dess skola gick C sina tre första läsår. Ett par geogömmor tog oss runt i det lilla samhället och gravhögen bak kyrkan måste ha tillkommit sedan C flyttade från orten....



Nästa stopp höjde nostalgifaktorn ytterligare eftersom C bodde en gång innanför grindarna på F7 Såtenäs. Alldeles utanför stod tre gamla plan uppställda. Lansen, Viggen och Gripen. Lansen (och Tunnan) var planet när C växte upp. Viggen firar 50 år i år, tänk vad tiden går.






Färden fortsatte till Håle-Täng. En geogömma ledde oss till detta underbara ställe. Här håller naturen på att ta tillbaka en del av det den berövats på.

Efter det så for vi hemåt och väl där var vi åtminstone lite nöjda över att ha kommit ut på en liten tur denna rekordkalla långhelg.

1 kommentar:

  1. Det var flotte bilder og fin tur tross været. Fin ny sykkel, så heretter er det C og hans to skjønnheter som drar på tur:)

    SvaraRadera