fredag 1 maj 2020

Lör-söndag 25-26 april 2020. Cykling i Sexdrega

Ytterligare ett härligt veckoslut. Vi beslöt oss för att cykla banvall ännu en gång. Från Hillared utgick ett spår till Svenljunga. Delvis var det en del av Kinds Härads Järnväg (KindsJ), som ursprungligen gick från Borås till Svenljunga. När det var dags för bygget av Borås-Alvesta Järnväg köpte man in KindsJ och använde delar av dess sträckning mellan Borås och strax bortom Aplared. Svenljunga fick då ett linje från Hillared.



Banvallen är asfalterad sånär som på en kort bit där den korsar riksväg 27.





Alla gömmor som vi letade efter fann vi. Inte en endaste DNF, det är kul.





Strax norr om Svenljunga såg vi de rara backsipporna. Så trevliga att K var tvungen att få vår hemväg via Rångedala plantskola för att köpa några till hemrabatten.





Naturligtvis ingår termosfika när vi kommer armlängds från Tina. Här strax norr om Svenljunga där vi fann lämpligt fikaställe.





Vem stöttar vem eller hur man ni vill se det.



Här vände vi och cyklade tillbaka till Plåt-Tina som var parkerad i Lockryd.



För några veckor sedan övernattade vi i Månstad. Vi gillade stället så pass att vi återvände dit.





På söndagsmorgonen gick vi en tur i skogen NV om Månstad. Naturligtvis fanns det geogömmor som lockade oss ut i det okända. På en del av turen gick vi på Oxabanan. Det är banvallen efter den industribana som förband Limmareds glasbruk med sjön Åsunden. Detta var innan Borås-Alvestabanan var byggd. Spåret var för klent byggt för ångloket och urspårningarna förekom så ofta att det byttes ut. Mot oxar. Och så fick banan sitt namn.











En del av gömmorna var små gulliga "fågelholkar"



På väg hemåt passerade vi Hofsnäs och därefter Torpa Stenhus.





Dessa bilder kommer från Falskogs gästgiveri, eller rättare sagt i dess närhet. Bygglov verkar inte tarvas på landsbygden.



Vi passerade en bro över ett vattenfall vid Gingri spetsfabrik.
Därefter var vi nästan framme i Fristad och via Vårgårda åkte vi sedan chokladvägen den sita biten hemåt. 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar