lördag 27 juni 2020

Lördag 27 juni 2020. Glödhett och soligt på Södra Öland.

Natten var lugn. Och en aning varm. När vi vaknade var en bil kvar som kom igår kväll. Mannen som hade bilen gick ut på Alvaret och kom inte tillbaka. Vi blev oroliga, vem är ute på Alvaret en hel natt? Det slutade med att vi ringde polisen och berättade om vår oro. De tog det på allvar och gjorde vad de kunde för att spåra upp mannen. Vi hörde inget mer.



Så här års blommar blåelden över hela ön.



Och flädern. K var på vippen att köpa hinkar och citroner för att laga flädersaft i bilen. C stoppade tilltaget i ett tidigt skede. 



Fläderblomorna doftar ljuvligt!



C i en tunnel av fläder.



Kan det vara almar som drabbats av almsjukan som står som skelett lite här och där?



Plötsligt blev vi omkörda av några roadsters.



Även vallmon blommar som allra mest och bäst nu.



Vackert så man nästan trillar baklänges.



Söder om Gamla Alunbruket i Grönhögen plockade vi ner cyklarna och trampade på en cykelstig tillbaka till Alunbruket. Några geogömmor lockade och så även en glass i en självbetjäningsbod.

















Vi fortsatte sedan så långt söderut det går. På den södra udden står fyren Långe Jan som ett utropstecken för sjöfarten.



Ottenby fågelstation vid fyren har allt man kan önska om fåglar. T o m live show. Här är det en kull hussvalungar som får mat. Det suddiga längst till höger är en av föräldrarna som blixtsnabbt stoppar godis i ett öppet gap. Svalföräldrarna behöver samla ihop ca 30 000 insekter för att föda upp en kull. 





Nästa stopp blev Eketorps fornborg. Murarna är återuppbyggda av rasmassorna och man försöker beskriva hur livet var när tedde sig.





Det ska vara autentiskt. Å så blir det lite anakroni ändå. Flygplan i luften och plastbrickor i fåröronen. Och kanske en mobiltelefon i fickan.







Tillbaka till Möckelmossen för att ta natt igen. Och vad händer då? Jo den röda bilen svänger in och parkerar bredvid Plåt-Tina. C går ut och berättar om vår oro. Mannen var inte ett dugg imponerad och var i stället lite sur över att ha blivit stoppad av polisen på hemväg från sin nattmeditation på Alvaret. Otack är världens lön.

Innan vi åkte till nattlägret blev det faktiskt ett bad i Kalmarsund. Vi var så svettiga och äckliga så det fanns inget annat att göra än att hitta en badbrygga. I Mörbylånga, i hamnen vid en nedlagd industri hittade vi den bästa badbryggan dit bara de fastboende egentligen hittar. Men eftersom vi håller på med geocaching hade vi redan imorse lokaliserat att det gick att bada där. Det var inte igår som herrskapet Badkrukor tog sig ett dopp! 🚙💨



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar