torsdag 4 juni 2020

Mån-tisdag 1-2 juni 2020. Spontant och snabbt till Kinnekulle!

De senaste dagarna har det poppat upp många bilder på guckisarna i full blom på Kinnekulle. K fick en idé att åka upp till Kullen efter jobbet. C som hade jobbat natt nappade ändå på förslaget. Efter en timmes eftermiddagslur var han pigg och laddade Plåt-Tina med lite nytt vatten. Allt annat fanns redan på plats och middagsmat handlade vi på vägen.



Klockan var nästan sju när vi kom fram till parkeringen vid Hjelmsäter där man går ner till guckuskon. Där stod några bilar och vi mötte några som kom gående på spångarna från området. När vi kom ner var det endast en kvinna där som tog massor med bilder. Med en riktig kamera.



Det var bara några få blommor som inte hade slagit ut i blom, men de allra flesta blommade som allra mest. Märkligt att det är ett så begränsat område och att det just där är jättemycket guckisar.



Många och långa står det där, stolta i långa rader.



Lady´s slipper shoes.



När vi hade sett oss mätta, det tog en stund, gick vi tillbaka upp till Plåt-Tina och åkte vidare till Munkängarna och Råbäcks turisthotell. Massor med bilar på parkeringen och många som satt och fikade i kvällssolen. Vi parkerade och gick in i naturreservatet.



Hela området var nästan alldeles vitt av blommor och lökdoften är fantastisk.







C tyckte att det såg ut som att någon hade hällt poppade popcorn överallt. 
Den beskrivningen är inte helt tokig.



Klockan hann förstås bli ännu mer innan vi var klara bland ramslöken och kunde åka för att hitta nattläger. Vi ville gärna passa på att få se solnedgången över Kinneviken och satsade därför på Utsikten. Där stod förstås flera bilar, men av någon anledning så fanns det en lucka lagom stor för en plåtis och ändå gott om plats till grannbilarna.



Vi åt en snabb och enkel middag och gick sedan ut för att titta på den makalösa solnedgången. Solen speglade sig i Kinneviken så att den blev alldeles röd.



Vid 22-tiden rann solen ner bakom de låga molnen.



Första parkett. Det är en riktigt ljuvlig tid nu när det är ljust nästan långt in på natten.
Vi var lite trötta och somnade bums.



Eftersom det var arbetsdag dagen därpå var det bara att ställa klockan och kliva upp riktigt tidigt. Nu syntes Läckö slott tydligt där borta på andra sidan vattnet. Och ännu längre bort i horisonten syns Skalåsknatten i Dalsland som vi besökte några veckor tidigare.



Visdomsord från Nalle Puh på dass att begrunda.😊

Snabb frukost och racerfart hem för att jobba. Det är nog sådana här snabba och spontana turer som är det allra bästa med husbilslivet. En stor förmån att kunna åka iväg när andan faller på (och guckisarna och ramslöken blommar). 🚐💨




1 kommentar:

  1. Så flinke dere er til å nyte dagene og se det skjønne som finnes i naturen. Fantastiske flotte bilder.

    SvaraRadera