tisdag 3 augusti 2021

Sön-måndag 1-2 augusti 2021. Stora semesterturen inledd och avslutad!



Äntligen dags för årets sommarsemester. Planen är att åka norrut och i år även över till Finland som länge stått på framför allt C:s bucket list. Det tog en stund att packa Plåt-Tina och få ordning på både oss själva och allt annat hemma, så klockan hann bli 14 innan vi kom iväg. Magarna skrek så det blev ett fikastopp redan vid Antens kapell, 15 minuters väg hemifrån. 



Första stoppet var planerat i Ed för att vi skulle få logga en landskapsgömma. Det var inga större problem utan den hittades och kunde signeras. 



I Ed fanns även en gömma som krävde långt verktyg. Här fick C chansen att prova det nya attributet till stången. Tack för bra tips, pinkunicorn!







Dags att finna lämpligt nattläger. Det dräller inte av det i de krokarna av Dalsland, men vi hittade en plats som skulle kunna fungera. Vägen dit gick bland annat alldeles intill järnvägen DVVJ, Dal Västra Värmlands Järnväg. Väl framme var allt ockuperat av tyska husbilar. Bara att vända. Vi hamnade i stället vid fotbollsplanen i Billingsfors. Lugnt och fint, men glömde ta ett foto.



Måndag morgon och vi styrde mot Åmål för vidare fortsättning till bland annat Tyfors. På rastplatsen i Åmål stannade vi för frukost. Något högg när C la in backen, det lät inte som det brukar.

När vi skulle åka vidare ville Plåt-Tina inte längre utan talade envist om "gear unavailable". Inget hjälpte, inte ens att vänta eller koppla ur batteriet. Bärgare från Säffle fick komma till undsättning.





Det var den riktigt stora bärgningsbilen som kom, bärgaren berättade att den även kallas "blåval" eftersom den är lite otymplig och klumpig.



Bärgaren lät oss åka med i bilen, det var tacksamt, annars hade vi fått ta tåget till Göteborg och därifrån ta oss hem till Alingsås. Det gick i sakta mak, 80 km i timmen.



Det kostade oss många tusenlappar att få hem Plåt-Tina till verkstad i Alingsås, men vi bedömde det som värt pengarna i stället för att ha bilen på en verkstad i Åmål.

Stoppet kom oväntat men vi visste ändå att det kunde komma när som helst och då permanentas. Nu hände det och vi är så klart bedrövade att semesterplanerna går i stöpet. Men vi försöker att se det positivt ändå. Det hände på rimligt avstånd hemifrån och inte i norra delarna av landet, det hade varit värre ändå. Och ingen har kommit till skada. Nu får vi deppa ihop lite och sedan komma igen och hitta på något annat under semestern. Någon tur med husbil blir det inte för vår del på ett bra tag. 🚐💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar