fredag 5 juli 2024

Fredag 5 juli 2024. Domkyrkojakten fortsätter.


Vi vaknar upp i Harpsund till sol, men med mörka moln hängande i bortre kanten. Eftersom statsministern inte bjöd in oss på morgonkaffe fick vi stå med det själva. Efter det körde vi av kilarna, släppte handbromsen och ställde in färdriktningen mot Linköpings domkyrka. Inte rakaste vägen, det hade ju varit alldeles för enkelt.


Ett stopp blev i Åby. Här skulle finnas ett övergångsställe för änder 🦆 men på platsen fanns till vår besvikelse bara ett ordinärt övergångsställe med en vanlig Herr Gårman. Så tråkigt. Men för att logga gömman behövde en fotografera sig med det nämnda övergångsstället. Då gjorde vi det. 




Färden gick via Norrköping för att handla mat och annat behövligt. Magarna knorrade och eftersom klockan var lunchtid hastade vi iväg till Restaurang Kajsa och fick oss en god lunch. Och eftersom det är fredag bjöds på en liten efterrätt. C fick två och var inte ledsen för det. 

Med mätta magar bar det iväg till dagens huvudmål, Linköpings domkyrka. Det var ett elände att hitta en parkering till Plåt-Tina som inte låg alltför långt ifrån kyrkan. 

Kyrkan är under renovering och har nog varit det ett tag. Senast vi var här, i februari, var kyrkan också inklädd med ställningar och presenningar. Hoppas att det blir bra och fint när det är klart. Kyrkan var öppen så vi gick in och imponerades av framför allt hur man klarade att bygga den här typen av byggnadsverk för flera hundra år sedan. Ljusbäraren är av yngre modell, men mycket vacker.


En annan sorts geocache finns granne med kyrkan, vid slottet. Här ska en fotografera sig själv framför slottet och även skicka ett svar till cachens ägare. Vi fick grönt ljus.



Efter Linköping blev det full fart mot Olshammar via Motala och Askersund. Ett stopp i Aska för en geocache vid kyrkan. Den här gömman är riktigt gammal så det var roligt att få hitta den. Kyrkan är gammal, från 1100-talet, och vi gick in och tittade på målningarna på väggar och tak.


Ett stopp mellan Motala och Askersund för att logga en challenge som vi uppfyllde kraven för. Mycket stenskravel och eländig terräng. En bit därifrån fanns en annan challenge där man skulle ha loggat samtliga gömmor av valfri typ som fanns i ett land. Vi gjorde nog det i Doha när vi loggade Qatars enda virtuella.



Till slut kom vi fram till Olshammar och Aspa båtklubbs gästhamn och ställplats. Bara två lediga bilplatser kvar så vi kände oss nöjda att få lägga till och komma åt duscharna. Vi står i skuggan av kyrkan och Aspa bruk som tillverkar pappersmassa. Bredvid kyrkan ligger Verner von Heidenstams födelsehem. Det har vi besökt tidigare och när regnskurarna duggar tätt är det lätt att låta det besöket bero.

🚐💨🌻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar