måndag 10 juli 2017

Måndag 10 juli 2017. Mot hemlandet genom Danmark.

IEfter frukost och sedvanliga bestyren lämnade vi ställplatsen vid Kielkanalen. 


Vi tog den lilla färjan över till Rendsburg för att handla lite mat så att vi skulle klara oss ända hem utan att behöva stoppa för den detaljen i Danmark. 


Vi tänkte till och valde en liten byväg in i Danmark för att slippa de kilometerlånga köerna på motorvägen för gränskontroll. Vår väg var både bil- och folktom vid gränsen. 


Som vanligt försökte vi åka lite småvägar då och då. Men det blev ändå en del motorväg, måste ju komma nån vart också. Rågen snart mogen för skörd. 

Siktet ställdes på Egå hamn norr om Århus. För DKK 150 får vi el och toa. Duscharna låsta, passerkortsautomaten ur funktion och hamnkontoret obemannat. 


Många båtar i hamnen, dennes finare än den andra. 


Vi kom fram ganska sent och det blev middag på studs. Gott att kunna sitta ute, det har vi gjort nästan varje dag denna semester. 


Efter middagen tog vi en cykeltur för att leta två geocacher. Vi cyklade utmed stranden. För sent för ett dopp, bryggan tom. 


Mycket tång i strandkanten. 


Semestern lider mot sitt slut. Färjebiljett bokad i morgon från Grenå till Varberg. Så här har vi sett ut många gånger de här veckorna, med cykelhjälmar på för att åka ut på cykeltur. 🚙💨


1 kommentar:

  1. Ferien nesten slutt, men det er ikke sommeren med Tine. Dere har sikkert allerede planene klare for neste tur. God tur hjem.

    SvaraRadera