lördag 5 januari 2019

Lördag 5 januari 2018. Bye bye Portugal!

Det är dags att resa hemåt. Idag kan vi se fram emot en evighetslång hemresa med ett fem timmar långt uppehåll på Frankfurts flygplats. Hemma väntar flera månader med kyla och mörker innan det blir en ny vår. Jippi. Nä, hem vill vi inte. 

Portugal har med den här resan fått en särskild plats i våra resehjärtan. Tidigare har vi på fastlandet bara besökt Lissabon. Nu har vi rest runt i södra delen av landet och fått se delar av det ”riktiga” och ”äkta” Portugal. Det är ett varierat och mycket vackert land med oerhört sympatiska, trevliga och hjälpsamma människor. Vi kommer tillbaka, den saken är redan klar! Vi fick nästan hänga på låset till frukosten eftersom vi inte fick vi för sena iväg till flygplatsen. 

Den sista Pastel de Nata för denna gången. Och den sista färskpressade apelsinjuicen. Och definitivt de sista glasen med portugisiskt bubbel till frukost. Det har varit synnerligen lätt att lägga till den (o)vanan. Vi tackade vänligt men bestämt nej till hotellets erbjudande att skaffa fram en bil med privat chaufför. Tunnelbana är mer vårt rätta element. Trots lördag i ganska tidig timme var det många ute och rörde på sig. Ute vid Lissabon-Portelas flygplats passade vi på att insupa lite frisk luft från blå himmel. Bye bye Portugal, vi ses snart igen! ✈️🚙💨


1 kommentar: