tisdag 1 januari 2019

Måndag 31 december 2018. Årets sista dag med vandring och storslaget fyrverkeri.Dagmatrisen inom geocaching kan vara viktig. Bara en ruta var tom för LBTW. Det var nyårsafton och förra året var vi till havs den dagen. Nu gick det betydligt bättre på terra firma.

Vi gick en slinga i vacker natur norr om Faro. Gott väder, det kändes som maj hemma.Står det ett träd i vägen när man bygger en mur så får man anpassa sig därefter.

Slingan innehöll några cacher och vi fann de flesta.Här en mogen frukt på smultronträd. Man kan göra sylt, saft och likör på dessa. Men vi tyckte att dom var ganska tama i smaken.Vi passerade mängder med olivträd. Men frukterna var otroligt beska och bittra. Vi har smakat tidigare och verkar aldrig lära oss att låta bli förbjuden frukt.Inför tolvslaget gick vi dom få metrarna till nyårsfirandet i Faro. Trevlig folkfest och ingen drängfylla som hemma. Portugiserna har vett att föra sig. Ett verkligt föredöme. Ett brôtband med ylande gitarrer stod för underhållningen. Säkert ganska kända då publiken sjöng med när det var lite lugnare musik.

Och så blev klockan tolv och ett nytt år föddes ur det gamla. Ett fyrverkeri vi aldrig sett maken till brändes av. Det tjongades oavbrutet i tolv minuter med massor av effekter och knallar. Det här måste ha kostat massor med €. Kanske fick vi lite här lite återbäring på vår EU-kontingent. 🚙💨
2 kommentarer:

  1. Gratulerer med matrisen, visst er den viktig å fylle. Ser ut som dere klarte å feire nytt år også. Pass på at det blir igjen noen cacher der også da.

    SvaraRadera