lördag 1 juni 2019

Lördag 1 juni 2019. En snabb vända till Tyskland.

Det blåste friska vindar i Ribe på morgonen. Lite ruggigt väder. 



På campingen var fisket i full gång. Vi anar att många campar här just för fisket. Undrar om de nånsin får napp? I förgrunden ser man brunnen för gråvattentömning. Charmigt, eller hur? 🙈



Eftersom rumporna skavde efter cykelturen igår och vädret var sisådär bestämde vi oss för en kort sväng in i Tyskland. Vi behövde fylla på med lite mat och den danska kronan gör varje svensk lite fattigare varje gång. Tanka diesel är bra att göra i Danmark, allt annat är dyrt för oss. 

På vägen ner stannade vi till i Lögumskloster. 



En ståtlig klosterkyrka med en praktfull kyrkogård. 



Välkommen in! Allt var öppet för allmänheten, bara att kliva på. 



Kyrkan är jättegammal och restaurerad flera gånger. Senast för fyra, fem år sedan. Vi tyckte nog att de gått ett steg för långt med vissa moderniteter. Krocken mellan gammalt och nytt är svår och här har man inte lyckats fullt ut. Dopfunten är i alla fall stilig. Och gammal. 



Vi fick åka ända ner till Niebüll innan vi hittade en butik som sålde tyska varor. Gränshandeln hade bara danska, så klart. Parkeringarna vid butikerna närmast gränsen var överfulla med köpsugna danskar. 

Vi handlade lite tysk mat, bland annat tysk sparris. Tillsammans med tysk hollandaise och svenskköpt bresaola fick det bli dagens lunch. Supergott! 



Vi irrade runt lite innanför den tyska gränsen och hittade några geocacher. Bland annat en som låg intill en minnesplats över stupade soldater i de två världskrigen. 



En annan gömma ute på ett fält fångade de här hästarnas intresse. Inte gömman i sig kanske, men svensken som sprang omkring i spenaten tyckte de var spännande. 



Vi förundrades över alla de enormt stora tyska gårdarna på landsbygden. 



Ett övergivet lokstall i Tönder. 





En cykeltur i Tönder och vi stannade till i en skulpturpark. 



Stenig konst. 



När naturen vinner. 



Denna natt stod vi på ställplatsen i Tönder, i anslutning till campingen. Ganska fullbelagt. I morgon väntas högsommarvärme. 🚙💨



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar