måndag 3 juni 2019

Måndag 3 juni 2019. Jakten på rekord.

I natt drog ett oväder fram över Jylland. Det regnade ordentligt och vi befarade att Plåt-Tina skulle stå i en lerpöl på morgonen. Farhågorna var obefogade och vi vaknade till ganska klart, och torrt, väder. Men betydligt svalare än igår. 



Denna dag var helt vikt för geocaching. Tanken var att spränga en drömgräns, hundra hittade på en dag. För dom riktiga nördarna ”a piece of cake” men för oss amatörer lite svårare. Vi hade en del kvar på våra geoarttrails så det passade bra att fullfölja dem och påbörja ytterligare en.



De allra flesta tog vi per cykel medans Plåt-Tina skjutsade oss till en del av dem.





På en trail är det oftast lätthittade gömmor. Här var det en som var ännu mer iögonfallande. Pil och snitsel. Bra, då passade vi på med en selfie.







Fördelen med att cykla är att komma nära naturen. Nötkreaturen kom nyfiket springande för att kolla oss.





Några djur som har det mindre naturligt är minkarna i farmen. I Danmark ligger de öppet utan större inhägnad och uppenbart fredade. Tänk om vanliga mjölkbönder hemma hade det så bra.



Till slut kom vi till ro för kvällen på camping/ställplats i Bork Havn.





Och där passade vi på att fira och skåla i bubbel över 130 hittade geogömmor på en dag.









På lite bubbliga ben gick vi ner till hamnen i den kyliga blåsten. Folktomt, inte ens glassförsäljaren hade kunder. Vi knallade hem och drack svenskt snabbkaffe, det satt minst lika fint. 🚙💨



1 kommentar:

  1. Gratulerer så mye, det var veldig mange. Klart dere måtte feire
    Velkommen i 100 + klubben :)

    SvaraRadera