tisdag 4 juni 2019

Tisdag 4 juni 2019. Jyllands västkust irrande norrut.







Från övernattningen i Bork Havn åkte vi utmed Jyllands västkust norr ut. Många sommarstugor och feriebolighetsområden. Här är det sol och bad som gäller. Nu så här i försäsong var det ganska öde och vi föreställde oss det kaos som utbryter när det är fullt med folk och bilar här. Bilar ja, övervägande delen var med tyska regskyltar. Nutidens ockupation verkar vara lite fredligare än för åttio år sedan.



Vid denna övergång strax norr om Struer hade vi tur och fick stanna för tåget.



Med det namnet måste vi bara åka ut!







Det var vackert där ute med grandiosa utsikter. Och lite repade armar av nyponrosorna. Man kan undra vad K pysslar med, den invigde förstår att det döljer sig en geogömma i buskaget. 



Den obligatoriska kyrkbilden kommer denna gång från Haurvig. Den ligger vackert mot Ringkøbing Fjord söder om Hvide Sande.

I Hvide Sande stannade vi till för att kolla in alla fiskare som trängdes på kajerna i stan. Vi köpte rökt sill och hellefisk på ett fiskerökeri (oj, en sån överraskning) och färskt bröd på ett bageri (nähä??!) i stan. Det åt vi till lunch. Smaskens! 



Här hade vi tänkt färja över Ness Sund. Men det blev lång näsa och vi fick köra runt i stället.
Till slut hamnade vi på en camping/ställplats i ödemarken utanför Vester Thorup. Närmaste civilisation är Fjerritslev åt öster. 🚙💨


1 kommentar:

  1. Fantastisk fasinerende å se alt det rare dere gjør og opplever. Fortsett med det. Vi nyter det.

    SvaraRadera