måndag 9 maj 2022

Fre-söndag 29 april-1 maj 2022. Valborg på Kållandsö och Det Blommande berget.

Fredag eftermiddag och vi lämnar hemstaden för en helg i fina vårvädret. Kom iväg ganska sent så det var full fart mot målet som för dagen var Läckö slott. Vi valde bort Spiken i tron att det skulle vara lugnare med husbilar på parkeringen vid slottet. Tji fick vi. Parkeringen vid Läckö var full av husbilar som var samlade i någon sorts husbilsträff. Klockan var bort åt sju på kvällen så vi orkade inte leta upp ett annat nattläger. Vi hittade ett hörn på parkeringen som var lite lugnare. En av alla fördelar med en liten plåtis är att den går in överallt och det är bara att stänga av tändningen och vrida på stolarna så är vi hemmastadda.





Efter middagen och innan läggdags hann vi med en kort promenad för att se slottet i kvällsljuset. Nu är byggnadsställningen borta också så man ser slottet i all sin prakt.





På morgonen lämnade vi Läckö och åkte ut till Spiken för att kanske köpa lite Vänerlöjrom. Tyvärr var vi för tidiga. Butikerna skulle inte öppna förrän någon timme senare, det var ju Valborgsmässoafton, och då hade vi inte ro att vänta in det.





Plåt-Tina parkerades vid Strö kyrka inne på fastlandet på vägen till Lidköping. Cyklarna lyftes av och vi satte fart för att försöka logga Strörundan och några geocacher till. 

En riktigt skön dag med sol, 12-13 grader varmt och måttliga vindar.

Vi hade med oss termoskaffe och mackor och fick till två kortare stopp.
Här ett av dem, när det till och med fanns en fin bänk att sitta på mitt inne i skogen.





Cyklingen gick både på asfalt och grus. 

Kan det vara så att ett möte har gått lite överstyr eller är det bara snösvängen som har puttat ut skylten i diket?



Fordonen för dagen.







Gömmorna för dagen var både enklare och ibland riktigt kluriga. Och så några som var så där finurligt gjorda. Ser ni fåret under trädsvampen? På slutet träffade vi även CO (Cache Owner, den som lagt ut gömmorna) och fick en trevlig pratstund.



Sedan bar det av till vårt favvoställe Kinnekulle. Först en koll på Munkängarna för att se hur långt ramslöken kommit.











Vi tog trapporna upp för slänten vid Munkängarna för att få en titt ner i stenbrottet. Detta är en riktigt populär husbilsplats och vi kunde räkna till bortåt 40 ekipage.



Vi stod för natten i ett relativt okänt stenbrott vid Österplana.



Österplana hed och vårens första gullviva?



Österplana kyrka från heden.





Vi gjorde även ett besök vid oljekoken i Gössäter. Industriruiner minner om de försök att utvinna olja ur alunskiffern för över hundra år sedan. Det gick inget vidare och ruinerade den stackars initiativtagaren efter två försök.



En liten cykeltur norr om Götene avslöjade en jaktkoja. Väggarna var nog impregnerade med sagolika jakthistorier.


Väldigt tjusig väggmålning i Götene.



Sista stopp blev i Kvänum där vi bl a såg detta lilla troll sittandes på en sten. 🚐💨🌻


1 kommentar:

  1. Flotte bilder. Det ser ut som det blir flere bobiler år for år, og vanskeligere å finne seg plass nogenlunde alene.

    SvaraRadera