söndag 29 maj 2022

Söndag 29 maj 2022. Lilla försommarturen. Del 4 - hemåt.



Vi vaknade till en blå himmel och behaglig temperatur. Har sommaren äntligen bestämt sig?

På väg till Grenå passade vi på att logga några lämpliga geocacher. Hamnade mitt i ett hav av stora stiliga liljekonvaljer. 



En av två besökta kyrkor denna söndag, Kastbjerg kirke. 





I den västra infarten till Grenå står detta konstverk, som inte undgår någon med sin imponerande storlek. Terningerne invigdes första gången 1995 och renoverades 2013. Då var det till och med  rivningshotat, men fixades till i stället. Konstnären Per Arnoldis var med vid båda invigningarna. Bra jobbat! 



Blåregn som nästan blommat klart. 





Vi kör ombord på Stena Nautica. Våra förhoppningar om en lika lugn överfart som för en vecka sedan kom helt på skam. Fullt på båten. Några vändåttor på liv och död slog i alla fall ihjäl ett par av drygt fyra och en halv timme till sjöss. 



Halmstad i sikte. 



Om några timmar är vi hemma efter en ljuvlig vecka på Jylland. Omväxlande på flera sätt. Vädrets makter har bjudit på både sol och värme, hård blåst, några nattliga skyfall och till och med en skvätt hagel. Vi har varit utomhus så mycket det har varit möjligt. Övernattat på trevliga ställen som känts både trygga och säkra. Fricampat hela veckan. Dieseln är dyr även i Danmark men någon krona billigare än i Sverige, trots vår svaga krona, så det gäller att passa på. Vattenpumpen gick sönder och en eker gick tvärt av på en cykel, annars har allt fungerat som smort. Danmark kan varmt rekommenderas!

🚐💨🌻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar