onsdag 4 januari 2017

Lördag 24 dec 2016 till Måndag 2 jan 2017. Kryssningsbåten.Vi reste med Royal Caribbean Cruisline på deras jul- och nyårsresa till Karibien under 11 dagar. Denna del av bloggen handlar om båten och nästa del om strandhuggen.
Lite fartygsfakta. Byggd 2003 i Tyskland. 293 m lång och 32 m bred. 13 däck. 2490 passagerare och 891 i besättning från 62 nationer. Vi resenärer kom från bara 40 nationer, därav hördes många svenskar. 


Båten är kolossalt stor. Det tog oss nästan hela resan att hitta alla barer, restauranger, puben, bion osv. Men mycket av eventen var koncentrerade till mitten av båten, lämpligt nog kallat "Centrum". Utrymmet sträckte sig från däck 4 till däck 11. Längst där nere finns dansgolv, en scen och två barer. 


Livet ombord är vad man vill göra det till. Man kan ligga vid poolen hela dagarna. Eller gå på gymet. Eller läsa en bok i ett lugnt hörne. Eller shoppa! Mycket handlar om shopping, klockor och juveler står högt i kurs när amerikaner ska shoppa. Vi förstår inte varför. Nån som vet? Men det går inte att komma ifrån... ombord på en kryssningsbåt handlar det mycket om mat...


...mat....


...och ännu mer mat. 


Frukost, lunch och middag serverades som buffé i restaurang Windjammer. Det var inte många timmar det var stängt här. Och var det stängt så fanns det alltid mat på annat ställe ombord. 


Vi hade middagssittning varje kväll och fick då trerätters finmat. Jättegod mat. När K en kväll ratade förrättssoppan blev servitören förtvivlad och insisterade på att få servera något annat. Och ett par gånger beställde vi glass till efterrätten...!


Svindyra dryckespaket där man får dricka obegränsat med öl, vin, drinkar, läsk och premiumkaffe är nåt som rederiet gärna kränger på passagerarna. Det nobbade vi och det visade sig vara ett klokt beslut. Vatten, lemonade, iste, kaffe och te fanns att tillgå hela tiden. En öl till C och ett glas vin till K vid middagen räckte så bra. Men vi såg ganska många som gick omkring med en drink eller en termosmugg i handen (ungefär som en napp) mest hela tiden.   


Vi lyxade och beställde utsideshytt med balkong. Det var det bästa beslutet! Balkongen användes morgon, middag och kväll. Inte dumt att ta en sista titt på stjärnorna innan läggdags. 


Om man var lat, eller som vi bara ville prova, kunde man beställa frukost till hytten. Senast klockan 3 am skulle beställningen hängas ut. Mysigt att äta frukost på balkongen! 


Vår egna statement attendent Kristian från Filippinerna gjorde allt för "sina" hyttgäster. Vi trillade nästan baklänges när han redan dag 1 kallade oss för "Mr Bo" och "Mrs Karin" när vi klev ur hytten första gången. De fina handdukskreationerna som han levererade då och då roade oss mycket. Denna var en favorit. 


Inomhuspoolen. 


Vi var lite fundersamma över hur det skulle bli med så många människor på ett relativt begränsat utrymme. Visade sig att det aldrig var några problem. Det sprider helt enkelt ut sig. 


Mot slutet av resan blev det trångt på soldäck. Många som ville bättra på solbrännan innan det var dags att "lämna skeppet". 


Några som tog sig ett zumba-pass efter frukost. 


Vi hittade bangolfen längst bak i båten, högst upp på däck 13. Det blev några rundor och vi blev riktigt duktiga till slut. 


C gick och sneglade på klätterväggen ett par dar innan han till slut drog på sig selen. 


De flesta som klättrade var antingen barn och ungdomar eller vuxna atleter i 35-årsåldern. C var i nån sorts minoritet kan man säga. Men uppåt gick det. Hela vägen upp till klockan!


Ganska nöjd efteråt.


Det bjöds på shower varje kväll. Båten hade egen orkester, dansare och sångare. Plus att de hyrde in utomstående artister. Säkert jättekända i USA men för oss var de helt okända. 


De två kvinnliga sångerskorna. Superproffs. 


Den finlandsfödde Cruise Directorn Topi var den som ansvarade för all underhållning ombord. En naturbegåvning som dessutom kunde både dansa och agera själv. 


På nyårsafton var det stort firande. Vid tolvslaget släpptes massor av ballonger ner från taket i Centrum. 


2017 börjar bra!2 kommentarer:

  1. Vad spännande med kryssning. God fortsättning

    SvaraRadera
  2. Båten så stor og flott ut med mange aktiviteter og finesser. Takk for titten.

    SvaraRadera