måndag 9 januari 2017

Måndag 9 januari 2017. Från väst till öst "on the countryside".

Denna dag skulle vi ta oss tvärs över Florida till östkusten. Orlando med alla sina studios omfattar ett stort område på Floridakartan. Varken Disney World, Universial Studios eller något av alla de andra stod på vår bucketlist för den här resan. Därför kollade vi på kartan och försökte åka på lite mindre vägar för att få se lite amerikansk landsbygd i stället för de frekventa sexfiliga motorvägarna. 
Stopp i Haines City. När orten etablerades av järnvägsbolaget föll det sig att citrusodling blev dominerande. Trailern innehåller grapefrukter. Skall nog bli juice eller något annat processat. Ovan är järnvägsstationen numera utan dispatcher och "all aboard"-rop. Men tågen rullar ännu förbi.


Ett klassiskt ställe för en geocache, en snabb "park and grab". 


Vi hittade en geogömma vid vägkanten. Många träd är draperade med lavar.


Space View park i Titusville. Här finns mängder av årtal, milstolpar och handavtryck från astronauter. Hall of Fame alltså. Och ett bra ställe att titta på uppskjutningar från. Lugnt på den fronten denna eftermiddag. 


En av broarna över till Merrit Island där Cape Caneveral ligger. Rakt över viken syns den stora byggnad där rymdraketerna sätts samman. En mås vänder oblygt stjärtfjädrarna mot fotografen. 


Den här kvällen går solen ned över land.


Nattens säng i Titusville. Nu får vi trängas igen..... 

Inte helt otippat kanske, men tv-kanalerna fylls den här veckan av den avgående president Obama, den snart tillträdande Trump, Meryl Streeps Golden Globe-tal och dödsskjutningen på flygplatsen i Ft Lauderdale. USA är delat.

1 kommentar:

  1. Spennende å se hva USA har å tilby. Og at de har et par cacher til dere.

    SvaraRadera