söndag 8 januari 2017

Tors 5 januari 2017. En dag i träskland.

Från Key Largo var det nu dags att åka västerut. I södra Florida ligger det stora träskområdet Everglades som är känt för att inhysa bland annat alligatorer. 


Vi körde allegator road och stannade till vid Gator Park och köpte biljetter till en tur med en airboat och visning av alligatorer. "Chauffören" och hans kompisar var allihop riktiga he-men, tuffingar av den gamla sorten. 


Vi och några till stuvades ner i en airboat och pluggade in öronproppar när det gick fort. 


Vi fick oss en tur i träskmarkerna och fick se ett par alligatorer och nån stor fågel, typ blå häger. 


Tillbaka på landbacken fick vi se på när en man jonglerade med en stor leguan. Nä, han jonglerade inte, men han var van vid att hantera djur. Observera att ingen fick lov att sitta på första raden av säkerhetsskäl!


Sedan plockade han fram en krokodilunge och en alligatorunge så att vi fick lära oss att se skillnad när vi mötet dem nästa gång. 


Till sist var det dags för den stora besten. En bamsing till alligator! I Everglades finns ca en miljon. Riktigt läskigt när mannen stoppade in handen i det öppna gapet och ryckte undan den alldeles innan det slog igen med en dundrande smäll. Inget att leka med. 


Det sägs ju att djurens ungar alltid är så söta och ljuvliga med sina runda bedjande  ögon. Det gäller INTE alligatorer! De ser livsfarliga ut, trots att de är små. 


Vi åkte vidare genom Everglades. C höll nästan på att köra av vägen när K upptäckte att det låg alligatorer i dikena utmed vägen. Inte bara en, utan hela tiden. 


Vi stannade till på ett ställe för att logga en geocach. I beskrivningen uppmanades vi att vara försiktiga eftersom det fanns alligatorer i närheten! Aningen svettigt!! Men det gick bra, denne godingen låg på andra sidan vägräcket...


Tänk att en del tydligen kommer på så dumma idéer som att mata en alligator. Alligatorn attackerar och äter som regel inte människor. Men...mannen med uppvisningen berättade att om en människa matar en alligator med t ex en kyckling så tror alligatorn att även människan är mat nästa gång hen känner lukten av en människa. Och då kan det vara klippt. Bokstavligen! 


Det vimlade av många sorters fåglar i samma vatten som alligatorerna. 


En husbil med slide-out (det har nästan alla) stod på tomgång för att inte bli varm medan husse gjorde ett ärende. 


I Naples letade vi febrilt efter en geogömma. Utan positivt resultat, men trädet var imponerande. Det är ETT träd.


I Fort Myers fick vi ett gigantiskt rum med två(!!) dubbelsängar. Eftersom C dragit på sig en liten AC-förkylning tog vi varsin...





1 kommentar:

  1. Det blir litt adrenalin kick av å være i nærheten av skumle dyr.

    SvaraRadera