onsdag 11 januari 2017

Onsdag 11 januari 2017. Östkusten söderut på smala vägar.Frukostmatsalen var imponerande. Vi gillade de fina lamporna i taket. 


På hotellet fanns den fina poolen, men det blev inget bad för nån av oss i den tidiga timmen. 

I stället tog vi en promenad ner till stranden i Vero Beach. 


Lååång fin sandstrand. Atlanten bjöd idag på höga vågor och lifeguarden hade hissat röd flagga, den allvarligaste varningen. 

Vi valde idag bort de stora vägarna och trixade oss fram på mindre vägar och gator utmed den långa och tätt befolkade ostkusten. 


En pelikan som putsar fjädrarna. De är stora, det syns tydligt när de flyger förbi, men inte särskilt snygga!


Fiske är en stort intresse hos många i Florida. Här fiskas det från en pir där det var riktigt strömt vatten. En del såg ut att få napp, men det visade sig varje gång vara bara gräs och tång. 


Sköna grabbar. Hoppas dom fick ordentligt med fisk.

Plötslig for vi genom en trädtunnel. Med dessa märkliga växter. En bil framför oss stannade och gick verkligen in för fotograferandet.Röd och lila flagga hela kusten ner. Den röda stod för att det var höga vågor och strömt, den lila handlade om faran för farliga djur. Hajar?

När eftermiddagen blev sen tvingades vi ändå ut på motorvägen för att inte komma fram till hotellet i Miami mitt i natten. Dessvärre hamnade vi mitt i rusningstrafiken. Men amerikaner är tåliga, lugna och hänsynstagande i trafiken. Sällan någon tränger sig före eller tutar. Det är väl därför det fungerar, trots att biltrafiken är enorm i det här landet. 

1 kommentar:

  1. Det var en fantastisk flott tre tunnel. Veldig artig å få følge med på dere og hva dere opplever.

    SvaraRadera