lördag 19 augusti 2017

Lördag 19 augusti 2017. Lumparland i öster.

Vaknade till en mulen morgon. 


Plåt-Tina stod tack och lov kvar på samma fläck som i går kväll!


De flesta grusvägar på Åland är lika röda som den åländska graniten. Här har halva vägen fått sig en duvning av den hemmagjorda vägskrapan. Självklart mötte vi vägskrapan när den var på väg tillbaka! Det var bara för oss att backa. 


Nöjd efter ett besök på dasset! ;)


Vi hann knappt äta frukost innan regnet kom. Och nu var det i stora mängder. En av de långa vägbankarna på väg tillbaka till Mariehamn. 


Efter ett kort besök i en matbutik gick det åt helvete med mörkläggningsgardinen i sidodörren. Den hakade i och lossnade. Utom all räddning och blev skrot! 


Nu får vi försöka hitta ny gardin när vi kommer hem och under tiden får det bli en tillfällig lösning. Filt och silvertejp. 


Lemlandskanalen byggdes 1882 för att främja fartygstrafiken till östra Mariehamn. 


Ett stabilt plank runt S:t Andreaskyrkan i Lumparland!


Kanske behövs när det är trångt inne på kyrkogården. 


EDOS mack har sett bättre dagar. Men om han bara sorterar lite papper ska det nog ordna sig?


En challengegömma som kräver 100 hittade gömmor på Åland fick ut oss på den här spången mitt ute bland en massa fårskallar. Vi var inte ensamma! Men gömman hittades till slut. 

I natt bör vi i Öra hamn, som vi stod i första natten. Av fem nätter har vi bott en på camping. Totalt har vi spenderat € 22 på boende på Åland. Fricamping har fungerat finfint och har känts hur tryggt som helst. 

Ålandsvistelsen närmar sig slutet. För denna gång. Färja bokad till i morrn bitti. Men Åland ger mersmak. Kan bli ett återbesök. 🚙💨


1 kommentar:

  1. Hur gick detta till mörkläggningsgardinen på golvet. På backdörrarna har vi/jag tagit bort gardinen och satt en klädd skiva för fönster.

    SvaraRadera