måndag 7 augusti 2017

Tisdag 1 augusti 2017. Mini-mini-mini-semester mitt i veckan.

I helgen som gick var det rena skitvädret så vi höll oss hemma. I dag tog vi chansen att komma ut en kort-kort tur mitt i arbetsveckan. C hämtade K på jobbet på eftermiddagen. Plåt-Tina var laddad med allt vi behövde så det var bara att sätta full fart mot Hönö-färjan.


Trots att det är högsommar var det gott om plats på färjan.


Där borta i fjärran ligger Öckerö. 


Det var Marie som fraktade oss och några bilar till över vattnet i Göteborgs norra skärgård.


Vi tog genast sikte på hamnen på Fotö, ön längst i söder från färjan. Med hjälp av snälla husvagnsmänniskor och ett litet skohorn fick vi en jättefin plats med finaste utsikten över vattnet. 

Efter de sedvanliga bestyren för att komma på plats åkte cyklarna ner för en tur på ön. Första stoppet var biljettautomaten på andra sidan hamnen. Någon hade betalat avgiften (170 SEK) men sedan ångrat sig. Fastnålat satt både biljetten att sätta på rutan och slipen från automaten. Tackar-tackar tänkte vi och fick en gratisnatt på Fotö.

Det finns ett fåtal geocacher på Fotö. En av dem ligger med den här fina utsikten över havet. Tyvärr blev den här gömman en DNF... :(


En av alla fina vikar på Fotö.


Vädret var fint på kvällen, men det syntes på långt håll att det var regna på gång. Men båten ligger fint där i solskenet.


Vi hade första parkett för att kunna titta på skådespelet över havet. Ludde kom väl till pass!


Snart går solen ner.


Det regnade några timmar under natten. På morgonen var vi uppe nästan med tuppen. Fint väder igen, men nu friskade vinden i rejält. Det blev frukost inne.


Dags att veva in sladden för avfärd mot fastlandet.


Vi kunde förstås inte låta bli att försöka hitta en geogömma innan vi åkte till färjan. En hittades här vid Hönö Klåva.


Nästa ensamma på färjan in till fastlandet. Mini-mini-mini-semestern höll i sig drygt ett halvt dygn. Kul, det får vi göra om. 🚙💨

1 kommentar:

  1. Så flott å ta en liten tur sånn midt i uka. Så koselig det så ut.

    SvaraRadera